Élet-Stílus

Michael Schumacher nem tér vissza

Ugyan a hétszeres világbajnok Abu-Dzabiban beszélt a Mercedes vezetőivel, az érintettek egybehangzó nyilatkozatai szerint 2010-ben nem ül újra F1-esbe Brawnéknál.

A múlt hét óta állandó találgatások tárgya Michael Schumacher mercedeses visszatérése. A brit lapok napról napra előálltak erről valamilyen részlettel, az egykori csapatfőnök, Eddie Jordan pedig már tényként kezelte a hétszeres bajnok visszatérését, de a német sajtó és az ügyben érintettek mindannyiszor azt hangsúlyozzák, hogy nincs ilyesmiről szó.

A hétvégén a Mercedes GP főnöke, Ross Brawn és a német gyártó motorsport-igazgatója, Norbert Haug is újra csak képzelgésnek bélyegezte Schumacher szerződtetését.

“Biztos vagyok benne, hogy az olvasóknak tetszeni fog a felállásunk” – mondta Haug a Bild am Sonntagnak. “Amikor üresedés van, mindig megindulnak a találgatások is – szép dolgok az álmok, de a megvalósulásuk már más lapra tartozik” – reagált a Schumacher-pletykákra a német.

Ross Brawn szerint a 41 éves versenyző nem akar újra komolyan versenyezni: “Nem érdemes várni erre, az egész csak a média kitalációja. Michael ideiglenesen visszaült volna a Ferrariba, de nem akarja újraindítani a karrierjét” – nyilatkozta az angol.

Schumacher menedzsere, Willi Weber elárulta, hogy a versenyző még az Abu-Dzabi Nagydíjon találkozott a Mercedes vezetőivel, beszélt Dieter Zetschéékkel, de neki azóta sem “mondott semmit az esetleges mercedeses versenyzési lehetőségről”.

Az F1 ura, Bernie Ecclestone sem hisz Schumacher visszatérésében: “Teljesen valószínűtlen. Semmi okát nem látom a visszatérésének, és nem is hallottam ilyesmiről. Erősen kétlem” – mondta a BBC-nek.

Schumi szóvivője, Sabine Kehm korábban is azt mondta, hogy szinte kizárható a munkaadója újbóli versenyzése, egy frissebb nyilatkozatban pedig még egyértelműbben fogalmazott: “Nem folynak tárgyalások” – jelentette ki a mercedeses találgatásokkal kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik