Élet-Stílus

BL: ismét botlott a Szeged

A Pick Szeged kikapott a vendég francia Montpellier-től vasárnap a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 6. fordulójában, így a magyar együttesnek már bravúr kell a 16 közé jutáshoz.

A pontszűkében lévő Tisza-partiak múlt vasárnap – helyenként jó játékkal – 30-23-ra kikaptak Montpellier-ben, ezúttal viszont jó hír volt számukra, hogy Andjelkovic felépült sérüléséből, és három hónapos kihagyás után játékra jelentkezett.

Két Montpellier-találatra néggyel válaszoltak a hazaiak, akik eleinte kifogástalanul védekeztek. Amikor a franciák világsztárjai magukhoz tértek, felgyorsult a játék, és jött a fordítás. A nagy tét és néhány vitatható bírói ítélet miatt egyre paprikásabb lett a hangulat, mindkét oldalon rengeteg volt a kiállítás. A szünetig folytatódott a “fogócskázás”, a Szeged viszont nem érte utol neves ellenfelét.

A fordulást követően a hazaiak visszavették a vezetést, ám – hasonlóan az első játékrészhez – a Montpellier fordított. Ráadásul Osmajic megkapta harmadik büntetését és a vele járó piros lapot, így a védelem egyik oszlopa dőlt ki. A franciák 22-18-ra elhúztak, jött a szegedi időkérés, de ettől nem lett hatékonyabb a játék. A rutinos vendégek fontos pillanatokban rendre betaláltak – főleg Kavticnik volt elemében -, jól játszottak az idővel is, így elmaradt a várva várt siker. A végére teljesen megtört a Pick.

A BL februárban folytatódik, 10-én az eddigi pont nélküli görög PAOK Szalonikihez látogat a Szeged. A csoportokból az első négy helyezett jut a 16 közé.

bajnokok ligája

A csoport, 6.forduló
Pick Szeged-Montpellier (francia) 26-33 (15-16)

Az állás: 1. Montpellier 10 pont, 2. Valladolid (spanyol) 9, 3. Csehovszki Medvegyi (orosz) 8, 4. Constanta (román) 6, 5. Pick Szeged 3, 6. PAOK Szaloniki (görög) 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik