Élet-Stílus

Beelőzték a botló Barcát – videó

Nem bírt az Athletic Bilbaóval a vendég Barcelona a bajnokság 11. fordulójában, így a Santandert legyőző Real Madrid került a tabella élére. A Sevilla idegenben győzött, az Atlético tovább bukdácsol.

Egy héttel az El Clasicó előtt megelőzte a tabellán a Real Madrid a nagy rivális, és egyben címvédő katalánokat. A fővárosiak némi szerencsével verték az új trénerrel a Bernabeu-ba látogató Racing Santandert. Miguel Angel Portugal csapata alaposan megkeserítette a továbbra is Cristiano Ronaldo nélkül kiálló Real dolgát, és ha a bíró nem téved, akár ponttal is távozhattak volna a nagy esélyes otthonából.

A meccs egyetlen megadott találatát Higuain szerezte: a vendégek kapusa röviden ütött ki egy Kaká beívelést, és a jól helyezkedő argentin középpályás közelről bekotorta a labdát. A második félidőben Canales talált be Casillas kapujába, de a partjelző tévesen lest ítélt. A visszajátszásból egyértelműen kiderült, hogy két méterrel a védők mögül indult a vendégek támadója.Győzelmével a Real egy ponttal megelőzte a Barcelonát, amely képtelen volt nyerni a Bilbao otthonában. A katalánok az első félidőben lefocizták ellenfelüket, de helyzetig nem nagyon jutottak. A fordulás után Dani Alves megtörte a gólcsendet, de addigra a hazaiak is összekapták magukat, és nem sokkal később egyenlítettek.

Messiék a hátralévő fél órában teljesen beszorították ellenfelüket, a három pontot jelentő gól azonban nem született meg, így egy héttel a hazai El Clasicó előtt visszaestek a tabellán a második helyre.A Sevilla szorosan, két pont hátránnyal követi a Barcát, miután 2-1-re győzött az újonc Tenerife vendégeként.

A Deportivo is maradt az élcsoportban, az Atléticónak viszont továbbra sincsen szerencséje. Agüero ugyan már a 3. percben betalált, de Colotto, majd a ráadás perceiben Guardado megfordította a meccset.

primera división, 11. forduló

Athletic Bilbao-FC Barcelona 1-1 (0-0)
Gól: Toquero (63.), illetve Dani Alves (53.)

Real Madrid-Racing Santander 1-0 (1-0)
Gól: Higuain (22.)

Deportivo La Coruna-Atlético Madrid 2-1 (1-1)
Gól: Colotto (21.), Guardado (90., 11-esből), illetve Agüero (3.)

Tenerife-Sevilla 1-2 (0-1)
Gól: Nino (75.), illetve Perotti (32.), Renato (48.)

Vasárnapi meccsek:
Villarreal-Valladolid 17 ó
Xerez-Sporting Gijón 17
Espanyol-Getafe 17
Mallorca-Almería 17
Málaga-Real Zaragoza 19
Osasuna-Valencia 21

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik