Élet-Stílus

Képtelen nyerni a Liverpool – videó

A Loki elleni Bajnokok Ligája-meccsre hangoló Liverpool hazai pályán nem bírt a Manchester Cityvel a labdarúgó Premier League 13. fordulójában.

A Debrecen soros Bajnokok Ligája-ellenfele szeptember 26. óta lejátszott tíz mérkőzéséből mindössze egyet, a Manchester United elleni rangadót (október 25.) tudta megnyerni – a Premier League-ben immáron három mérkőzés óta nyeretlen.

Rafa Benítez csapata a 13. forduló nyitómérkőzésén a Manchester Cityt fogadta; s az 50. percben ugyan előnybe került (Skrtel volt jókor jó helyen Gerrard szabadrúgása után), de a folytatásban jobban csipkedte magát a vendégcsapat, és hét perc alatt fordított. Előbb Adebayor fejelt góltérően, majd Ireland „belsőzött” ziccerben a kapu bal oldalába. A City vezetése azonban tiszavirág életűnek bizonyult, a középkezdést követően ugyanis Benajun egyenlített, és az eredmény már nem is változott.

Ez az jelenti, hogy a ‘Pool továbbra sem tud kikecmeregni a gödörből – jelenleg a hetedik helyen áll -, a City pedig zsinórban hatodik „remijét” könyvelte el a Premier League-ben.

Agger és Babel is kidőlt

Újabb játékosok dőltek ki a sérülésektől tizedelt Liverpoolnál: Agger agyrázkódást szenvedett, amikor a szombati meccsen összefejelt Touréval, a védőt le is kellett cserélni. Ahogy később Babelt is, miután a csatárnak megsérült a bokája.

A Chelsea-nek nem okozott gondot az újonc Wolverhampton Wanderers legyőzése, az éllovas simán, 4-0-ra győzött a Stamford Bridge-en. Az alaphangot Malouda bombagólja adta meg, majd a szünet előtt Essien duplázott. A ghánai második góljánál a vendégek kapusának nem volt szerencséje, a labda a kezét érintve talált az utat a kapuba, akárcsak a 56. percben Joe Cole lövésénél, amellyel kialakult a 4-0-ás végeredmény.

A Sunderland a Liverpool után egy másik gigászt, az Arsenalt is legyőzte, és ezúttal is Bent gólja döntött. A dicséretből persze kijár a sérült Gordont helyettesítő Fülöp Mártonnak is, aki a szezonban először nullázta le a londoni csapat sztárjait.

A többi „magyar” csapat nem szerepelt ilyen jól a 13. fordulóban: a Gera Zoltánt végig a soraiban tudó Fulham kikapott a Birmingham City otthonában, a Halmosi Péter nélkül felálló Hull City pedig egy pontot szerzett a vendég West Ham United ellen.

A Chelsea-hez hasonlóan a címvédő Manchester United is simán nyert, 3-0-ra verte az Old Traffordra látogató Evertont. A „vörös ördögök” az első perctől kezdve irányították a mérkőzést. A 35. percben Fletcher bombája nyitotta meg a gólok sorát, majd a szünet után Carrick és Valencia is betalált, előbbi első bajnoki gólját szerezte a szezonban.

Az éllovas Chelsea-t és a második MU-t jelenleg öt pont választja el a tabellán.

Premier League, 13. forduló:


Liverpool-Manchester City 2-2 (0-0)


Gól: Skrtel (50.), Benajun (77.), ill. Adebayor (69.), Ireland (76.)

Sunderland-Arsenal 1-0 (0-0)


Gól: Bent (71.)

Birmingham City-Fulham 1-0 (1-0)


Gól: Bowyer (16.)

Burnley-Aston Villa 1-1 (1-0)


Gól: Caldwell (9.), ill. Heskey (86.)

Chelsea-Wolverhampton Wanderers 4-0 (3-0)


Gól: Malouda (5.), Essien (12., 22.), J. Cole (56.)

Hull City-West Ham United 3-3 (3-2)


Gól: C. Cole (27., öngól), Zayatte (44.), Bullard (45., 11-esből), ill. Franco (5.), Collison (11.), Da Costa (69.)

Kiállítva: Mendy (54., Hull)


Manchester United-Everton 3-0 (1-0)
Gól: Fletcher (35.), Carrick (67.), Valencia (76.)

Vasárnap:

Bolton Wanderers-Blackburn, 14:30
Tottenham Hotspur-Wigan Athletic, 16:00
Stoke City-Portsmouth, 17:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik