Élet-Stílus

A BL-címvédőhöz is megérkezett a H1N1

Két barcelonai játékost is ledöntött a lábáról az újinfluenza, Guti és David Trezeguet viszont sérülés miatt dőlt ki a sorból. Raymond Domenech francia kapitány jutalmat kapott. Rövid hírek.

Egyelőre nagyon keveset lehet tudni egy Németországban zajló nyomozásról, ami a hírek szerint minden idők legnagyobb európai futballbotránya lehet. A vizsgálat kilenc országot, mintegy 200 mérkőzést és több mint 200 személyt érint. A bundagyanúba keveredett, emiatt vizsgált találkozók között 13 NB I-es találkozó is szóba került.

Eric Abidal és Yaya Touré is elkapta a H1N1 vírust, így mind a ketten kihagyják a Barcelona hétvégi bajnokiját. A katalánok szombat este Bilbaóba látogatnak.

Landon Donovant választották az amerikai bajnokság (MLS) legjobb játékosává. A Los Angeles Galaxy 27 éves játékosa pályafutása során először nyerte el az MVP-címet.

Steven Reid egy hónapig az angol másodosztályú a Queens Park Rangers játékosa lesz. Buzsáky Ákos csapatának a sérültek miatt van szüksége az élvonalbeli védőre.

Két új légióst igazolt a Nyíregyháza. Fouad Bouguerra és Abdelali Nacim Mustapha is 2011-ig szóló szerződést írt alá a Soproni Ligában jelenleg sereghajtó klubbal.

A France Football értesülései szerint Raymond Domenech 862 ezer eurót kap azért, mert kivezette a francia labdarúgó-válogatottat a jövé évi, dél-afrikai világbajnokságra.

Nem játsszák újra a Franciaország-Írország világbajnoki pótselejtezőt. A nemzetközi szövetség (FIFA) határozottan kijelentette, hogy a pályán elért eredményen nem lehet sem módosítani, sem újrajátszani, a játékvezető ítéletei pedig érvényesek.

Pat Baldwint januárig kölcsönvette a Bristol Rovers a Colchester együttesétől. Baldwin szombaton, a Gillingham elleni másodosztályú bajnokin be is mutatkozhat új csapatában.

Guti nem léphet pályára a hétvégi Racing Santander elleni bajnokin. A spanyol középpályás izomsérülést szenvedett a Real Madrid egyik edzésén.

David Trezeguet vádlisérülése miatt biztosan kihagyja a december 5-i Inter elleni rangadót. A csatár felépülése legalább 30 napot vesz igénybe az orvosok szerint.

Az európai szövetség (UEFA) mégsem pontlevonással, hanem 75 ezer eurós pénzbírsággal bünteti az Európa Ligában szereplő Dinamo Zagreb együttesét. A csoportban ezzel három ponttal álló horvátoknak van még esélyük a továbbjutásra.

Már Spanyolország vezeti a FIFA világranglistáját, megelőzve Olaszországot és Hollandiát. Magyarország öt helyet visszacsúszva jelenleg az 55. pozíciót foglalja el.

Elhagyta a kórházat a korábban motorbalesetet szenvedő Carlo Cudicini. A Tottenham kapusát – aki korábban a Chelsea-ben is megfordult – egy héttel ezelőtt műtötték meg.

A hírcsokrot partnerünk, a Focitipp.hu készítette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik