Élet-Stílus

Az ATP futni hagyja Agassit

A férfi tenisztornákat szervező ATP nem bünteti meg utólag a doppingvétségét önéletrajzi könyvében bevalló, már visszavonult amerikai Andre Agassit.

A korábbi teniszcsillag Open című könyvében bevallotta, hogy 1997-ben metamfetamint szippantott, majd amikor értesült a pozitív doppingtesztjéről, azt hazudta a férfi versenyeket szervező ATP-nek, hogy véletlenül beleivott asszisztensének „feljavított” italába. Az illetékesek akkor simán „benyelték”a magyarázatot, és nem tiltották el.

Adam Helfant, az ATP vezetője pénteken úgy nyilatkozott, hogy nincs mód arra, visszamenőleg megbüntessék az amerikait, miután Agassi már abbahagyta a teniszt.

„A volt játékos utólag elismerte, hogy megbukott egy 1997-es doppingteszten, és sajnálatos módon hazudott ezzel kapcsolatban, még sajnálatosabb, hogy mindezt megúszta, de mivel már nem játszik, nem tudunk érdemben foglalkozni ezzel a dologgal” – mondta Adam Helfant, aki ehhez még azt is hozzátette: azért nem hozták nyilvánosságra az ügyet, mert azzal megsértették volna az akkori szabályokat.

Továbbá elárulta: a nyílt beismerést tartalmazó könyv megjelenése után „nagyon őszinte” beszélgetést folytatott Andre Agassival, ám az elhangzottakról nem kívánt beszélni. Az ATP egyébként reagált a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) kérdéseire az üggyel kapcsolatban, ugyanakkor Helfant további részleteket nem árult el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik