Élet-Stílus

Button nem fél Hamiltontól

Jenson Button egyáltalán nem tart attól, hogy jövőre a McLarennél gyakorlatilag első számú Lewis Hamiltonnal szemben kell majd helyt állnia.

Ugyan a McLaren mindig is kényesen ügyelt a versenyzői egyenlőség látszatára, de az elmúlt három évben Lewis Hamilton lassan maga köré formálta a csapatot, hasonlóan Michael Schumacher és a Ferrari kapcsolatához. A McLarenhez jövőre érkező Button azonban bízik magában és abban, hogy megállja majd a helyét a saját nevelésű bajnokkal szemben.

“Úgy gondolom, hogy a Forma-1-ben az embernek folyamatosan nagyon tehetséges pilóták ellen kell küzdenie, senki nem kerül ide véletlenül, de egy új csapattárs ellen versenyezni mindig külön izgalmas új kihívás” – nyilatkozta az F1 Racingnek az angol.

“Lehet, hogy csak három éve van az F1-ben Lewis, de sok tapasztalatot gyűjtött egy jó csapatnál, úgyhogy biztosan nem lesz könnyű ellene versenyezni. Hogy milyen esélyem van ellene? Minden pilóta úgy gondolná magáról, hogy jó, hiszen mindannyian leginkább magunknak akarjuk bizonyítani, hogy a legjobbak vagyunk.”

Button szerint a bizonyításra most lesz a legjobb alkalma, amikor ugyanolyan autóban állhat majd ki a másik bajnok ellen.

“Természetesen mindannyian azt gondoljuk magunkról, hogy a legjobbak közé tartozunk, de igazából csak akkor derül ki, hogy ki a jobb, amikor ugyanolyan géppel megyünk egymás ellen. Az ember mondhatja és érezheti is, hogy ő a legjobb a világon, de ez akkor lesz világos, amikor szemtől szembe kerül a másikkal.”

brawn: ráérünk Buttont pótolni

Nem kell elkapkodni a Forma-1-es világbajnoki címvédő Jenson Button pótlását Ross Brawn, a Mercedes GP csapatfőnöke szerint. “Butaság lenne most gyors döntést hozni. Ráérünk Jensont pótolni, összeállítjuk a jelöltek listáját, aztán kielemezzük őket – mondta csütörtökön a brit vezető. – Alighanem Button megüresedett helye jelenleg a legvonzóbb a piacon.”

A 29 éves Button szerdán több évre szóló szerződést írt alá a McLarennel. A Mercedes hétfőn vásárolta fel a világbajnok Brawn GP-t, és saját néven indul a következő idényben. Az istálló főnöke az idén saját csapatát diadalra vezető Ross Brawn lett. Angol lapértesülések szerint a német Nico Rosberg és Nick Heidfeld ülhet majd be a volán mögé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik