Élet-Stílus

Räikkönen kiszáll az F1-ből

A 2007-es világbajnok Kimi Räikkönen menedzsere bejelentette, hogy a finn jövőre nem indul a Forma-1-ben.

Miután a Ferrari Fernando Alonso kedvéért egy évvel a lejárta előtt felbontotta szerződését, a McLarennel pedig nem sikerült megegyeznie, Kimi Räikkönen 2010-ben nem indul a Forma-1-ben, mondta el egy finn lapnak a pilóta menedzsere, Steve Robertson.

“Úgy gondoltuk, hogy vagy a McLaren vagy semmi – mondta a Turun Sanomat című finn lapnak kedden Steve Robertson menedzser. – Az egyezség azonban nem jött létre, így Kimi nem indul az F1-ben, legalábbis jövőre nem.”

“Egy év kihagyás nem számít Kiminek, fontosabb számára, hogy a győzelmekért és a bajnoki címért küzdhessen. A Forma-1-nek viszont hiányzik majd. Kimi nagyon keményen dolgozott a nyáron, olyan dolgokat hozott ki a Ferrariból, amire csak a legjobbak képesek” – tette hozzá.

Arról egyelőre nem tudni, hogy Räikkönen mit csinál 2010-ben, de nagyon valószínű, hogy több raliversenyen is indul majd.

A finn kilenc évet töltött az F1-ben, egy évig a Saubernél versenyzett, 2002 és 2006 között a McLarennél vezetett, majd 2007-től a Ferrari pilótája volt – első velük töltött évében érte el legnagyobb sikerét, amikor megnyerte a világbajnoki címet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik