Élet-Stílus

Ibrahimovic leszólta az olasz bajnokságot

A svéd csatár meglehetősen negatív képet festett a Serie A-ról. A nyáron Spanyolországba igazoló Zlatan Ibrahimovic szerint az olasz bajnokságban egy másik játékot játszanak.

A Barcelona támadója a La Vanguardia nevű spanyol napilapban fejtette ki véleményét az olasz bajnokságról. A játékos szerint a Serie A kevés teret ad a csatárok kibontakozásának, ráadásul a ligában mindent áthat a politika.

“Olaszországban nagyon nehéz csatárként boldogulni. Azt nem mondom, hogy a csapatok száz százalékban a védekezésre koncentrálnak, de elsődleges számukra, hogy hátul minden rendben legyen, ezért sokkal kevesebb kockázatot vállalnak. Egy másik játék, egy másik világ. Spanyolországban sokkal több a rizikó, mivel mindenki a gólszerzést tekinti a legfőbb feladatnak.”

A csatár nem csak az olasz játékrendszerrel, de a médiával sincs kibékülve: “Mikor a Juventus-szal elhódítottam a Scudettót a Tuttosport ünnepelt, a La Gazzetta dello Sport szidott engem. Aztán mikor az Interrel lettem bajnok, minden fordítva volt. Ez csak politika.”

Zlatan Ibrahimovic 2004 és 2009 között 156 olasz bajnokin szerepelt, és ezalatt 80 gólt lőtt. A játékos a fenti időszakban minden évben bajnoki címet ünnepelhetett, a Juventus-szal nyert két aranyérmétől azonban a Zebrák bundabotránya miatt megfosztották.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik