Élet-Stílus

F1: elküldték a világbajnokot

A Mercedes többségi tulajdont vásárolt az idén mindkét bajnoki címet megszerző Brawn GP-ben, amely 2010-ben már átkeresztelve, gyári csapatként indul. Hamilton mellé kerülhet Button.

Két hónap spekuláció után hétfőtől hivatalos: a Mercedes – pontosabban az anyacég Daimler és annak résztulajdonosa, az abu-dzabi állami hátterű Aabar – 75,1 százalékos többségi tulajdont szerzett a Honda romjain idén újjáéledt és mindkét bajnoki címet megszerzett Brawn GP-ben.

A brackleyi alakulat a stuttgarti gyártó hivatalos gyári csapata lesz Mercedes GP néven, és az ezüst színű autóba két német, Nico Rosberg és feltehetőleg Nick Heidfeld kerül. Úgy tudni, hogy a csapatfőnök ezután is Ross Brawn marad.

A világbajnok Jenson Buttonnak – aki túl magas gázsit kért a következő idényre – ebben az esetben új munkaadó után kell néznie. A 29 éves pilóta már el kezdett puhatolózni, pénteken meglátogatta a McLaren-gyárat, és tárgyalt Martin Whitmarsh csapatfőnökkel. A wokingiaknál egyelőre csak honfitársa, Lewis Hamilton helye a biztos, mivel a finn Heikki Kovalainennel nem hosszabbítanak szerződést. A Telegraph című lap sokat sejtetően máris “brit álomcsapatot” emleget…

A Mercedes McLarenben birtokolt 40 százalékos tulajdonrészét Ron Dennis és a másik társtulajdonos, Mansour Ojjeh veszi át 2011-re, így a McLaren teljesen függetlenné válik, azonban a 2011-ig tartó motorszállítói szerződést 2015 végéig meghosszabbították.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik