Élet-Stílus

Bombameglepetés az U17-es vb-n – videó

Nem kis meglepetésre Svájc labdarúgó-válogatottja nyerte meg az U17-es világbajnokságot, miután a döntőben 1-0-ra legyőzte a házigazda Nigériát.

Az alpesi ország fiataljai most szerepeltek először a 17 éven aluliak labdarúgó-világbajnokságán – és meg sem álltak a csúcsig. Veretlenül – többek között a brazilok, az Európa-bajnok németek és az olaszok legyőzésével – jutottak el a döntőig, amely során 60 ezer lelkes néző előtt 1-0-ra legyőzték a házigazda, egyben címvédő Nigériát.

Az előzetesen esélyesebbnek vélt afrikai csapat többet birtokolta a labdát, többet is próbálkozott kapura lövéssel, mint az ellenfele, de nem sokra ment vele, a torna során elsőször rúgott gól nélkül maradt. Svájc szervezetten, kulturáltan futballozott, és Haris Seferovic 63. percben szerzett fejesgólja szó szerint aranyat ért a számára.

A „kisdöntőben” is egy gól döntött, bár olykor felborult a pálya a spanyol-kolumbiai mérkőzésen. Isco a 75. percben törte meg a dél-amerikai együttes ellenállását, s ezzel bronzéremhez segítette a végig jelentős fölényben futballozó spanyolokat.

U17-es vb, döntő:
Svájc-Nigária 1-0 (0-0)
Gól: Seferovic (63.)

A 3. helyért:
Kolumbia-Spanyolország 0-1 (0-0)
Gól: Isco (75.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik