Élet-Stílus

Tsonga duplán búcsúzott

A címvédő Jo-Wilfried Tsonga két szettben kikapott Rafael Nadaltól a párizsi tenisztorna negyeddöntőjében, és ezzel nem csak a viadaltól, hanem a Londonról szőtt álmaitól is búcsúzott.

Pénteken eldőlt, ki az a nyolc játékos, aki pályára léphet a november 22-án kezdődő, szezonzáró World Tour döntőjében. A londoni tornára utolsóként Fernando Verdasco kvalifikálta magát – ámbátor helyesebb, ha úgy fogalmazunk, a 25 esztendős spanyol teniszezőt honfitársa, Rafael Nadal, illetve a szerb Novak Djokovics „repítette” Londonba.

A mallorcai klasszis a párizsi torna pénteki negyeddöntőjében két szoros szettben győzte le Jo-Wilfried Tsongát, akinek meg kellett volna nyernie a francia fővárosban zajló tornát ahhoz, hogy helye legyen a legjobb nyolcban. Djokovics pedig három szettben intézte el a svéd Robin Söderlinget, aki így szintén Verdasco mögé szorult a rangsorban.

Nem mellékesen: Nadal és Djokovics egymással találkozik a párizsi viadal szombati elődöntőjében. A világranglista második, illetve harmadik helyén álló spanyol és szerb klasszis eddigi 19 mérkőzéséből Nadal 14-et nyert meg, igaz, legutóbbi randevújuk után Djokovics lehetett boldogabb, miután két szettben diadalmaskodott Cincinnatiben.

A másik ágon Radek Stepanek és a hazai közönség nagy örömére a francia Gael Monfils vív meg a fináléba kerülésért. Kétségkívül, a cseh készülhet kipihentebben a találkozóra, mivel az argentin Martin del Potro sérülése miatt alig 28 percet töltött pénteken a pályán, miközben Monfils háromszettes csatában győzte le a horvát Marin Cilicet.

Párizs, férfi tenisztorn, negyeddöntő:
Nadal (spnyol, 2.)-Tsonga (francia, 8.) 7:5, 7:5
Djokovics (szerb, 3.)-Söderling (svéd, 9.) 6:4, 1:6, 6:3
Stepanek (cseh, 13.)-Del Potro (argentin, 5.) 4:0 – feladta
Monfils (francia, 15.)-Cilic (horvát, 12.) 3:6, 6:4, 6:4

A londoni szupertorna résztvevői

Roger Federer (svájci), Rafael Nadal (spanyol), Novak Djokovics (szerb), Andy Murray (brit), Juan Martin del Potro (argentin), Andy Roddick (amerikai), Nyikolaj Davigyenko (orosz), Fernando Verdasco (spanyol). A World Tour döntője november 22-én startol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik