Élet-Stílus

Nem lesz angol a Celtic és a Rangers

A Celtic és a Glasgow Rangers nem szerepelhet az angol élvonalban. A jövőben öt játékvezető dirigálhatja a mérkőzéseket. Visszavonultatták Robert Enke egyes mezét. Hírek.

Az UEFA Labdarúgó Bizottsága támogatja, hogy a jövőben öt játékvezető dirigálja a futballmérkőzéseket. Ennek értelmében A bírói hármas kiegészül két gólbíróval. A módszert tesztelték már a tavalyi U19-es Eb-n és az őszi Európa Liga-mérkőzéseken.

Az angol klubvezetők visszautasították a javaslatot, miszerint a két skót sztárcsapat, a Celtic és a Glasgow Rangers a Premier League-ben induljon a jövőben. 14 élvonalbeli klubnak kellett volna támogatnia az indítványt, ám ez a szám nem jött össze.

John Terry megsérült, így valószínűleg nem játszhat a Brazília elleni barátságos mérkőzésen. Az angol válogatott csapatkapitányának futás közben fordult ki a bokája. Fabio Capello tizenkét játékost kénytelen nélkülözni különböző sérülés miatt.

Juan Mata új szerződést kötött a Valenciával. A kontraktus időtartama nem lett hosszabb, viszont a spanyol válogatott szélső a jövőben több pénzt fog keresni.

Visszavonult John Kennedy, a skót élvonelbeli Celtic védője. A 26 éves játékos azért döntött így, mert nem tudott úrrá lenni folyamatosan visszatérő bokasérülésén.

A Hannovernél visszavonultatták a kedden elhunyt Robert Enke 1-es számú mezét.

Cris utólag meghívót kapott a brazil válogatottba. A dél-amerikai csapatban több hátvéd is sérült, ezért van szüksége Dungának az Olympique Lyonban szereplő védőre.

Legalább fél évet kell kihagynia Kerlonnak. Az Ajax Amsterdam brazil csatárának kificamodott a bal térde, az orvosai szerint műtéti beavatkozásra is szükség van.

A pápai Gyenyisz Rebrik sérülései miatt idén már biztosan nem léphet pályára. Szalagszakadás és hajszálrepedés miatt kénytelen kihagyni a hátralevő mérkőzéseket.

Cléber Santana két évvel meghosszabbította szerződését. A szezonban a vártnál gyengébben szereplő Atletico Madrid középpályásának szerződése nyáron járt volna le.

Loca Toni megbánta, hogy idő előtt hazament (MTI/EPA)

Loca Toni megbánta, hogy idő előtt hazament (MTI/EPA)

Luca Toni, a Bayern München olasz támadója bocsánatot kért, amiért már a szünetben hazament a Schalke elleni meccsről. A világbajnok csatár ezért pénzbüntetést kapott.

Cristian Bergodi beperelte a román Steaua Bucuresti csapatát. A klub eéső embere a Sheriff Tiraspol elleni Európa Liga-meccs után menesztette az olasz vezetőedzőt, Bergodi pedig most 500 ezer eurós „bánatpénzt” követel volt csapatától.

Nem komoly Németh Krisztián sérülése, amit az Olaszország elleni U21-es Eb-selejtezőn szerzett. Az orvosok szerint 1-2 nap alatt felépül az AEK Athén támadója.


A hírcsokrot partneroldalunk, a Focitipp.hu készítette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik