Élet-Stílus

Újabb favorit esett ki Párizsban

A párizsi férfi tenisztornán csütörtökön ismét megfeleződött a mezőny, a szerdán túlórázók közül többen is búcsúra kényszerültek. Nadal és Del Potro bajba került, Murray benne is maradt.

A mérkőzését szerda éjszaka, csütörtök hajnali háromnegyed kettőkor befejező skót Andy Murray például láthatóan kialvatlansággal küzdött a cseh Radek Stepanek ellen.

Az első játszmát ugyan a brit nyerte, ám a folytatásban Stepanek idejekorán elvette adogatását, s a szetteket tekintve egyenlített. A harmadik felvonás is a 2004-ben a francia fővárosban döntőig jutó Stepanekről szólt, így Murray csalódottan összegezhetett a nyolcaddöntő után.
„Nem tudtam kiheverni az előző napi kemény igénybevételt” – ismerte el a múlt héten Valenciában nyerő Murray. „Volt hajnali négy, mire ágyba kerültem. Nem a legjobb módja a felkészülésnek. Ennek ellenére megpróbáltam a legjobbamat nyújtani. Nem volt elég.”

Murrayhez hasonlóan Rafael Nadal is egy maratoni után lépett tovább szerdán, s csütörtökön két kiegyenlített szett után a mindent eldöntő harmadikban bajba került. 4:4-es állásnál ugyanis a világranglista második helyezettje elkótyavetyélte adogatójátékát, s úgy tűnt, a korábbi öt találkozójukból mindet elveszítő Robredo ezúttal révbe érhet.

Ám két könnyű fonákütést is elrontott, így a szerdán Almagro ellen öt meccslabdát is hárító Nadal visszakapaszkodott, majd a nagy küzdelem után győztesen hagyta el az arénát.

A spanyol a következő körben Jo-Wilfried Tsongával játszik, a francia címvédő lesz a pihentebb, mivel két könnyű játszmában, mindössze 52 perc alatt legyőzte honfitársát, a kisebb sérülése miatt nem száz százalékos Gilles Simont.

A címvédő tsonga eddig remek Párizsban (MTI/EPA)

A címvédő Tsonga eddig remek Párizsban (MTI/EPA)

A tornán utolsóként Juan Martin del Potro került be negyeddöntőbe. Az ötödik helyen kiemelt argentin játékos, a US Open idei bajnoka, csütörtök este Fernando Gonzalezen jutott túl úgy, hogy a utóbbi a második szett után térdfájdalmai miatt visszalépett – hét elbliccelt meccslabdát követően. Az első játszmát ugyanis a chilei nyerte meg rövidítésben, majd a másodikban hét mérkőzéslabdája is volt, mégis búcsúzni kényszerült.

A hetedik helyen kiemelt spanyol Fernando Verdasco kiesett, miután három játszmában kikapott a horvát Marin Cilictől. A másik hazai kedvenc, Gäel Monfils, illetve az újabb papírforma-diadalt arató szerb Novak Djokovics is sikerrel vette az akadályt, és bekerült a legjobb nyolc közé. Monfils honfitársát, Julien Benneteau-t győzte le, aki szerdán a világelső svájci Roger Federert búcsúztatta.

Férfi torna, Párizs
Nyolcaddöntő:
Nadal (spanyol, 2.)-Robredo (spanyol, 14.) 6:3, 3:6, 7:5
Djokovics (szerb, 3.)-Clément (francia) 6:2, 6:2
Stepanek (cseh, 13.)-Murray (brit, 4.) 1:6, 6:3, 6:4
Del Potro (argentin, 5.)-Gonzalez (chilei, 10.) 6:7, 7:6 – fa.
Söderling (svéd, 9.)-Davigyenko (orosz, 6.) 6:3, 3:6, 6:4
Cilic (horvát, 12.)-Verdasco (spanyol, 7.) 3:6, 6:3, 6:4
Tsonga (francia, 8.)-Simon (francia, 11.) 6:2, 6:3
Monfils (francia, 15.)-Benneteau (francia) 6:4, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik