Élet-Stílus

Robben és Lampard is megsérült

A Bayern és a Chelsea középpályása sem léphet pályára a hétvégi barátságos találkozókon. A müncheniek keretéből Klose karanténba került. Focihírek.

Letartóztatták Lorenzo Sanzt, a Real Madrid korábbi elnökét. A spanyol rendőrség azzal vádolja a 66 éves üzletembert, hogy 2005-ben hét és fél millió euró értékben műtárgyakat kínált az olasz Parma labdarúgócsapatáért.

Megműtötték Jose Bosingwát, a Chelsea védőjét, akinek felépülése előreláthatólag három hónapig tart. A portugál válogatott játékos még októberben szenvedett térdsérülést. Klubtársát, Ashley Cole-t viszont nem kell műteni a sípcsontjában keletkezett fáradásos törés miatt, így két-három héten belül visszatérhet.

A Liverpool hétfői, Birmingham elleni bajnokiján a vörösök két játékosa, Yossi Benayoun és Albert Riera térdszalag-húzódást szenvedett, ami miatt egy hónapig nem játszhat, így kénytelen kihagyni a Debrecen elleni BL-meccset.

José Mourinho, az Inter edzője a téli átigazolási időszakban megválna a Ricardo Quaresma, David Suazo, Davide Santon, Marko Arnautovic négyestől, mert tavasszal szűkebb kerettel szeretne dolgozni.

Miroslav Klosét, a Bayern München támadóját karanténba helyezték, mert ikrei megfertőződtek az új típusú influenzával, a H1N1-el. A 93-szoros válogatott játékos ezért egyelőre nem csatlakozhatott a német válogatotthoz, amely a jövő heti, Elefántcsontpart elleni mérkőzésre készül.

Carlo Cudicinit, a Tottenham kapusát azonnal meg kellett műteni, miután motorbalesetet szenvedett a klub stadionjának közelében. Az olasz játékosnak eltört mindkét csuklója, és megsérült a medencéje. Martin Stranzl, a Szpartak Moszkva 29 éves védője visszavonul az osztrák válogatottból. Az 55-szörös válogatott játékos azért döntött így, mert összetűzésbe került a válogatott szövetségi kapitányával, Dietmar Constantinivel.

Az UEFA húszezer fontra büntette a Rangerst, és utasította, hogy a pénzt fordítsa a szurkolói által okozott károk kijavítására. A botrányokkal tarkított Urziceni-Rangers november 4-i BL-találkozón a hazai felet is bírságolták: a románok nyolcezer fontot kötelesek fizetni a szervezési hiányosságok miatt. A két együttesnek három napja van fellebbezni a határozat ellen.

Arjen Robben, a Bayern szélsője nem lép pályára a holland válogatottban az Olaszország elleni barátságos mérkőzésen, miután sérülése miatt elhagyta a keretet. A holland játékos még az októberi, Juventus elleni BL-találkozón szenvedett térdsérülést, ami kiújult a válogatott edzésein, ezért Robben visszatért Münchenbe, hogy a klub orvosai kezeljék.

Frank Lampard combsérülést szenvedett az angol válogatott edzésén. A Chelsea középpályása emiatt nem léphet pályára a Brazília elleni barátságos mérkőzésen, és visszautazott Londonba további vizsgálatokra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik