Élet-Stílus

Önálló NST-határozat a sporttámogatásról

A Nemzeti Sporttanács csütörtöki ülésén olyan határozatot fogadott el, amelyben kéri a kormányt, illetve az országgyűlést, hogy a 2010-es költségvetés elfogadása során a Forma-1-es futam jogdíjának egymilliárd forintos növekedése ne a magyar sportot terhelje.

Erről Sárközy Tamás, a Nemzeti Sporttanács elnöke tájékoztatta pénteken az MTI-t. Az NST azzal indokolta kérését, hogy a mogyoródi futam nemzetgazdasági haszna nem a sportban, hanem az idegenforgalomban csapódik le.

Ezért a sporttanács kéri, hogy az így felszabaduló körülbelül egymilliárd forintot a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) javaslata szerinti arányokban, a magyar olimpiai sportágak 2012-es londoni olimpiára való felkészülésére fordítsák.

Arra a kérdésre, miszerint az NST támogatja-e a MOB gazdasági bizottságának javaslatát, amely szerint 1,3 milliárd pótlólagos forrásra van szüksége a magyar sportnak, Sárközy Tamás így fogalmazott:
“A Nemzeti Sporttanács a MOB kérésétől függetlenül, önálló határozatot fogadott el a sporttámogatás kérdésében.”

A MOB honlapjának pénteki híre szerint a Nemzeti Sporttanács is indokoltnak tartja és támogatja a MOB gazdasági bizottságának javaslatát, amely szerint 1,3 milliárd pótlólagos forrásra van szüksége a magyar sportnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik