Élet-Stílus

Nem játszik a német válogatott

A várakozásoknak megfelelően a német labdarúgó válogatott szombaton nem lép pályára a Chile ellen esedékes barátságos mérkőzésen. A Robert Enkét gyászoló csapattagok döntöttek így.

A válogatott tagjainak véleményét meghallgató német szövetség (DFB) úgy határozott, lemondja a hétvégére kiírt Németország-Chile barátságos mérkőzést.

A szövetség azt követően döntött, hogy Robert Enke, a csapat egyik kapusa kedden tragikus körülmények között véget vetett életének. A DFB elnöke, Theo Zwanziger a sajtó érdeklődésére elárulta, hogy az Enke halálát követően megrendült válogatott játékosok kérését meghallgatva nem maradt más, mint lemondani a dél-amerikaiak elleni találkozót.

„A futballisták jelezték, hogy időre van szükségük ahhoz, hogy feldolgozzák a tragédiát. Szombaton nem tudtak volna játszani. Michael Ballack például tizenhárom éves kora óta ismerte Enkét, míg Per Mertesacker hannoveri évei miatt különösen érintett. De mindannyiukat megrázták a történtek” – árulta el Zwanziger, aki közölte, hogy a november 18-i, Elefántcsontpart elleni találkozót a tervekhez igazodva megtartják.

A sajtókonferencián Oliver Bierhoff csapatmenedzser is könnyeivel küszködött, míg a szurkolók a hannoveri templomban szerdára megemlékezést szerveztek, a gyászmisén a szövetség elnökén és a válogatott menedzserén kívül jelen volt Joachim Löw szövetségi kapitány, és a csapatkapitány Ballack is.

A minden bizonnyal vasárnap esedékes temetésen a német válogatott tagjai is részt vesznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik