Élet-Stílus

Forlán marad az Atléticóban

Diego Forlán két évvel meghosszabbította szerződését az Atlético Madridnál, Didier Drogba kihagyja az elefántcsontpari válogatott utolsó vb-selejtezőjét. Focihírek.

Didier Drogba nélkül játsza utolsó, Guinea elleni vb-selejtezőjét az elefántcsontparti válogatott. A Chelsea csatára a Manchester Uniteddel vívott mérkőzésen szedett össze kisebb sérülést.

A korábbi hírekkel ellentétben mégsem kell megműteni Fernando Torrest, a Liverpool támadóját. Az ágyéksérüléssel bajlódó Európa-bajnok a következő három hétben az operáció helyett egy speciális, edzéssel összekötött gyógykezelésen vesz részt.

Aggasztónak bizonyult Liam Miller szerdai vádlitesztje, az ír válogatott középpályása ezért nem léphet pályára hazája Franciaország elleni első világbajnoki pótselejtezőjén. Giovanni Trapattoni, az írek szövetségi kapitánya azonban bízik abban, hogy a Hibernians játékosa a visszavágóra felépül, ezért nem is hívott be senkit Miller helyére.

A Manchester United próbajátékra hívta a Freiburg második számú kapusát, Michael Langert. A 24 éves osztrák játékos korábban a Stuttgart B csapatában védett, valamint tagja volt hazája U21-es válogatottjának.

Játékost tesztel az Atalanta is, a kék-feketék a Lecce lejárt szerződésű elefántcsontparti támadóját, Axel Cédric Konant hívták egyhetes próbajátékra. A 26 éves válogatott támadónak a sérült Robert Acquafrescát kellene pótolnia.

Két évvel meghosszabbította szerződését az Atlético Madridnál Diego Forlán. Az uruguayi csatár így 2013-ig lesz a Matracosok focistája. Szerződést hosszabbított a Stoke City védője, Danny Higginbotham is, a 30 éves, korábbi Manchester United-bekk további egy évre írt alá a Britannia stadionban.

Az utóbbi hetek sikerein felbuzdulva az AC Milan ismét árulni kezdte bérleteit. A rossonerók fél szezonra szóló belépőt bocsátottak ki, és azt remélik, sikerül visszacsábítaniuk az idény elején elveszített 16 ezer bérletesüket.

Biztonsági okokból szállodájukba zárták a szombati, barátságos mérkőzésre érkező japán válogatott tagjait a dél-afrikai Port Elizabeth-ben. A városi hatóságok egyelőre nem hozták nyilvánosságra, milyen veszély fenyegette a japán válogatott labdarúgóit. Dél-Afrika az utóbbi két évben 115 millió dollárt költött a közbiztonság javítására, úgy tűnik a rendezők erőfeszítései kevésnek bizonyultak.

Visszautasította az angol válogatottban való szereplést, és végleg lemondta a válogatottságot Luke Young, az Aston Villa 30 éves középpályása. A játékost a sérült Glen Johnson helyére hívta be Fabio Capello a csapat következő két barátságos találkozójára. Young nemrég veszítette el 17 éves öccsét, és vele együtt – ahogy a játékos fogalmazott – a futball iránti étvágyát is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik