Élet-Stílus

Felesleges táblák a magyar utakon

Se szeri, se száma a felesleges KRESZ-tábláknak. Ezt igazolta a rendőrség által indított Táblavadász elnevezésű akció is, amelyre egy hónap alatt országosan 715 bejelentés érkezett.

A bejelentések többek között sebességkorlátozó jelzőtáblák hiányára, egymásnak ellentmondó táblákra, kopott jelzőtáblákra, valamint érvényüket vesztett, ún. “kinnfelejtett” táblákra hívták fel a figyelmet.

A rendőrség szerint a problémás területek szinte kizárólag önkormányzati kezelésű utak voltak, ahol a rendőrség a gyakran meg sem találta a táblák kihelyezéséért felelős személyeket. Igya a kérdés továbbra is nyitott, ki szereli majd le az ott felejtett táblákat.

A legtöbb bejelentés Pest megyéből (72 db) és Budapestről (63 db) érkezett, de a közlekedők számos észrevételt tettek Fejér megyében (46 db), Jász-Nagykun-Szolnok megyében (47 db), valamint Vas megyében (41 db) is.

Oldalunk Tudósító rovatának archívumában is szép számmal lehet – ugyan nem a “Táblavadász-akcióra” beküldött – megkérdőjelezhető értelmű, illetve kint felejtett táblákról szóló tudósítást olvasni. Ezekből szemezgettünk:

Felesleges táblák a magyar utakon 1
Egy forgalmat erősen tiltó tábla, amit vélhetően ott felejtettek még az építés idejéből. A helyszín a Külső Mester utca, a legtöbb térképen nincs még feltüntetve. Beküldte: csaboka >>

Felesleges táblák a magyar utakon 2

Egy fotó Debrecenből, a Sámsoni útról ahol pár hónappal ezelőtt útépítés volt és a táblák itt maradtak eldugva. Beküdte: csucsanto >>

Felesleges táblák a magyar utakon 1

Újpalota, Kőrakás park, (lakó és pihenő övezet).

Beküldte: nico >>

Felesleges táblák a magyar utakon 2

Egy maszek tábla. A KRESZ ilyen táblát nem ismer. A legkisebb sebesség korlátozás a 10km/h. Beküldte: Dobzse >>

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik