Élet-Stílus

A pénzen vitatkozik Button és Brawn

A Brawn csapatfőnöke kijelentette, hogy semmiképpen nem tud többet fizetni Jenson Buttonnak, cserébe viszont szabad szponzorációt ajánl.

Az elmúlt hetekben állandó hír, hogy Jenson Button és a Brawn GP nem tud megegyezni a friss világbajnok jövő évi fizetéséről, és úgy tűnik, a felek nem is közelednek a megoldáshoz. Úgy tudni, hogy Button, aki az év elején jelentős fizetéscsökkentésbe egyezett bele, 2010-ben már 6,5-7 millió eurós fizetést szeretne a 2009-es 3,5 milliós javadalmazással szemben, Ross Brawn azonban nem hajlandó ennyit fizetni.

A csapatfőnök másféle alkut ajánl a világbajnoknak. „Nagyobb egyéni szabadságot kaphat a szponzorokat illetően, talán ez lesz a megoldás. Jenson a csapattal szembeni kötelezettségek teljesítése mellett szabadabban köthetne üzleteket” – így Ross Brawn.

Az, hogy ez elég lesz-e Buttonnak, nem tudni, az viszont biztos, hogy az eleinte légből kapott spekulációnak tűnő hír, miszerint a McLaren is vinné a bajnokot, a mai napig tartja magát. A wokingi csapatnál nagyobb a kassza, így akár meg is valósulhat a britek álma, az elmúlt két év két angol világbajnoka 2010-ben egy csapatba kerülhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik