Élet-Stílus

Bari nem rendezhet olimpiát

Bari is be akart szállni az olasz versengésbe a 2020-as nyári olimpia rendezéséért, ám a helyi olimpiai bizottság (CONI) „elfogadhatatlannak" nevezte a déli város kandidálást.

A dél-olaszországi város polgármestere közleményben jelentette be szerdán, hogy jelentkeznek az eseményre, azonban alig pár órával később az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) közleményben tudatta: elutasítja Bari pályázását. Az alig 300 000 lakosú település mellett a főváros, Róma, Velence és Palermo jelentkezett házigazdának, de utóbbi Barihoz hasonló okok miatt szintén kiesett az országon belüli versenyfutásból.

A helyszínről 2013-ban születik döntés, de minden országból csak egy pályázó lehet, így a CONI-nak kell kijelölnie azt a várost, amelyik végül harcba száll a rendezéséért.

Japánban már korábban „bejelentkezett” a 11 év múlva esedékes ötkarikás csúcsesemény közös gazdájának – a „közösködést” amúgy elutasítóan fogadó Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) nemtetszése dacára – az atomtámadás sújtotta két város, Hirosima és Nagaszaki, s legújabban Tokió pályázati szándékáról is szó van.

Egyébként a 2020-as nyári ötkarikás játékok lehetséges jelentkezői között szerepel Budapest, és a rendezni szándékozók sorába beállt kedd este Isztambul is. A török metropolis négy sikertelen kísérlet után fut neki ötödszörre is a kandidálásnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik