Élet-Stílus

A pontszerzés a cél Vancouverben

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) pontszerzést vár a 14-18 fős magyar csapattól a 94 nap múlva kezdődő vancouveri téli ötkarikás játékokon.

Ezt Kovács Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sportigazgatója jelentette be az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottsága előtt. A sportvezető elmondta, hogy a legjobb szereplés – akárcsak 2006-ban Torinóban – ezúttal is a rövidpályás gyorskorcsolyázóktól várható, akiktől pontszerző helyezésre számítanak.

Ezen kívül még műkorcsolyában Sebestyén Júliának és a Hoffmann Nóra, Maxim Zavozin jégtánckettősnek van esélye arra, hogy a legjobb tíz közé kerüljön. A duó ötkarikás részvétele azonban egyelőre kérdéses, mert bár a korcsolyázó szövetség több mint egy hónapja benyújtotta Zavozin állampolgársági kérelmét, erre még nem érkezett válasz.

A MOB vancouveri célkitűzése, hogy Magyarország a legjobb 30 ország közé kerüljön a nemzetek pontversenyében. A legutóbbi téli játékokon, 2006-ban Torinóban 80 ország vett részt, amelyek közül 26 szerzett pontot. A 19 fős magyar küldöttség akkor Huszár Erika negyedik és Knoch Viktor ötödik helyezése révén öt pontot gyűjtött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik