Élet-Stílus

Elhunyt a német válogatott kapusa

Elhunyt Robert Enke, a német labdarúgó-válogatott kapusa. Vonat ütötte el, a rendőrség egyelőre az öngyilkosságot sem zárja ki.

A rendőrség közleménye szerint a 32 esztendős futballistát kedden 18:25 órakor, a lakóhelye közelében, egy vasúti átjáróban elütötte a vonat és halálos sérüléseket szenvedett. A hatóság nem zárja ki az öngyilkosságot sem.

„Szörnyű!” – mondta Martin Kind, a játékost foglalkoztató Hannover 96 elnöke, aki éppen a liga frankfurti üléséről tért haza, amikor a repülőtéren közölték vele a tragikus hírt. „Az ember sok mindenre számít, de erre nem. Egyelőre nem tudom, miért és hogyan történt, de abban biztos vagyok, hogy a futballnak nincs köze a történtekhez.”

Robert Enkét szeptember eleje óta gyomorpanaszokkal kezelték, emiatt négy válogatott találkozót ki is kellett hagynia, Joachim Löw szövetségi edzőazonban mindvégig azt hangoztatta, hogy esélye van az elsőszámú kapus pozíciójára a jövő évi vb-n.

Enke tüneteinek okát hosszan kutatták a szakemberek, vérmintáját a trópusi betegségek hamburgi intézetében is elemezték, de csak annyit lehetett tudni: a kór nem fertőző.

Halálának hírét Löw és Oliver Bierhoff menedzser közölte a Bonnban edzőtáborozó nemzeti együttes tagjaival. „Mindannyiunkat sokkoltak a történtek, egyszerűen nem találjuk a szavakat…” – nyilatkozta Bierhoff. Robert Enke – akinek három évvel ezelőtt egy veleszületett szívrendellenesség miatt elhunyt a kétesztendős kislánya, Lara – összesen nyolcszor szerepelt a német labdarúgó-válogatottban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik