Élet-Stílus

A bíró mentette meg a Liverpoolt – videó

Egy „kamu" tizenegyessel egyenlített, s tartotta otthon az egyik pontot a Liverpool az újonc Birmingham City elleni angol bajnokin, hétfő este.

A Liverpoollal továbbra is lefelé száguld a hullámvasút, miután az újonc Birmingham Cityt sem tudta megverni, sőt, a döntetlennek is örülhet. Holott a hétfő esti találkozó elején még úgy tűnt, a „vörösöknek” nem lesz gondjuk a három pont megszerzésével, nagy elánnal kezdtek, és David N’Gog révén már a 13. percben megszerezték a vezetést.

A liverpooliak talán úgy gondolták, a mérkőzés ezzel már „zsákban van”. Alig érthető módon visszavettek tempóból, és erre csúnyán rá is faragtak. Előbb Chucho Benítez bólintott közelről a hálóba, majd közvetlenül a szünet előtt Cameron Jerome 28 méterről vette be a hazaiak kapuját. Nagy gól volt. A második félidőben Steven Gerrarddal kiegészülve támadt a Liverpool, ugyanakkor sokáig ezt eredménytelenül tette, a csapatkapitány fejesénél a kapufa segítette ki a lelkesen védekező újonccsapatot.

Műesés, tizenegyes

Bírói hibára azonban nincsen ellenszer: a 70. percben N’Gog bukott el a tizenhatoson belül, alighanem Peter Walton volt az egyetlen, aki elhitte, hogy Lee Carsley szabálytalankodott a fiatal támadóval. Mindenesetre a játékvezető fütyült, Gerrard pedig gólra váltotta az ajándékba kapott tizenegyest. „A csatár fejest ugrott azért, hogy büntetőt harcoljon ki. Amennyiben Peter Walton videóról megnézi a jelenetet, biztos vagyok abban, hogy egyet fog velem érteni: ez nem volt tizenegyes. A hiba azonban benne van a játékban” – magyarázta Alex McLeish, a vendégek szakvezetője.

„Még nem néztem vissza, mi is történt, de talán az eset tényleg nem ért büntetőt” – reagált a Liverpool menedzsere, Rafa Benítez. A tréner aligha lehet boldog, hiszen csapata legutóbbi öt bajnokijából mindössze egyet tudott megnyerni, s csak hetedik a tabellán. A Birmingham City – amely három mérkőzés óta veretlen – a 15.

Premier League, 12. forduló:


Liverpool-Birmingham City 2-2 (1-2)


Gól: Ngog (13.), Gerrard (71.-11-esből), illetve Benitez (26.), Jerome (45+3.)

Korábbi eredmények:

Chelsea-Manchester United 1-0
West Ham United-Everton 1-2
Wigan Athletic-Fulham 1-1
Hull City-Stoke City 2-1
Wolverhampton-Arsenal 1-4
Aston Villa-Bolton Wanderers 5-1
Blackburn Rovers-Portsmouth 3-1
Manchester City-Burnley 3-3
Tottenham Hotspur-Sunderland 2-0

Az Arsenal-csatár Dánia legjobbja

A szurkolók Nicklas Bendtnert, az Arsenal csatárát választották kedden az év labdarúgójává Dániában. A 21 éves játékos tevékenyen részt vállalt a válogatott kijutásában – a magyarok csoportjából – a dél-afrikai világbajnokságra, londoni klubjában pedig 15-ször volt eredményes az elmúlt szezonban. A portugálok elleni, szeptemberben szerzett találatát az év góljának szavazták meg a hívek. Bendtner örömét beárnyékolja, hogy ágyéksérülése miatt műtét és egy hónapos pihenő vár rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik