Élet-Stílus

Koeman úgy érzi, hátbaszúrták

Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kifakadt. A sportlapban elmondta, csalódott Mezey Györgyben, és úgy véli, hogy Orbán Viktornak inkább a politikával kellene foglalkoznia.

Az utóbbi időben többször kritizált holland szakvezető a Nemzeti Sportnak adott interjújában elmondta, csalódott Mezey Györgyben, amiért a volt szövetségi kapitány, a Videoton szakvezetője a nyilvánosan bírálta őt. „Tőle nem ezt vártam. Az, hogy szakmailag nem értek egyet vele, egy dolog, az meg egy másik, hogy a kollegialitás fogalmával illene tisztában lennie” – jegyezte meg Koeman ezzel kapcsolatban.

Ugyanakkor nem Mezey az egyetlen, aki nem ért egyet a labdarúgó-válogatott jelenlegi irányítójával, a közelmúltban Orbán Viktor is „beszólt”: a legnagyobb ellenzéki párt első embere – aki egyébként a felcsúti Puskás Akadémia alapítója – szerint nincs jó kezekben a válogatott, és Koeman nem figyel oda a magyar bajnokságban szereplő futballistákra.

„Azzal nincs semmi bajom, ha a szurkolók kinyilvánítják a véleményüket, hiszen ez csak azt bizonyítja, hogy lázban tartja őket a foci, a gond ott kezdődik, amikor a politika beleavatkozik a futballba. Amikor erről odahaza meséltem az ismerőseimnek, leesett az álluk” – árulta el Koeman. A kudarccal zárult vb-selejtezősorozattal kapcsolatban elmondta: „bár nem jutottunk tovább, szerintem nem érheti kritika a teljesítményünket”.

Erwin Koeman fejében meg sem fordult, hogy feladja. „Az a szakmámmal jár, hogy inkább szidnak, mint dicsérnek, de mivel tizenhat éves korom óta élek a profi futball világában, ehhez már volt időm hozzászokni.” Ehhez még azt is hozzátette, hogy az elmúlt hetek történései csak erősebbé tették, különben is szeret a magyar válogatottal dolgozni, és hisz benne, hogy a nemzeti együttes kijuthat a 2012-es Európa-bajnokságra.

Koeman szűkítette a keretét

A Belgium elleni, szombati barátságos meccsre készülők névsora. Kapusok: Fülöp Márton (Sunderland), Király Gábor (1860 München), Bogdán Ádám (Bolton). Védők: Bodnár László (DVSC-TEVA), Juhász Roland (RSC Anderlecht), Vanczák Vilmos (Sion), Horváth Gábor (Videoton), Bodor Boldizsár (Roda). Középpályások: Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven), Halmosi Péter (Hull City), Vadócz Krisztián (Osasuna), Tóth Balázs (Racing Genk), Buzsáky Ákos (Queens Park Rangers), Farkas Balázs (Videoton), Sándor György (Újpest). Csatárok: Torghelle Sándor (Augsburg), Rudolf Gergely (DVSC-TEVA), Priskin Tamás (Ipswich Town), Kabát Péter (Újpest)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik