Élet-Stílus

Döntetlen után szócsata Milánóban

A címvédő Inter nem bírt az AS Romával az olasz labdrúgó-bajnokság 12. fordulójának záró mérkőzésén, amelyet kicsit másképp láttak a szakvezetők...

A vendég rómaiak rögtön a mérkőzés elején elpuskáztak egy nagy helyzetet, a „vétkes” Mirko Vucinic azonban a 13. percben már pontosabban célzott, és fejesével előnyhöz jutatta az AS Romát. A „farkasok” legutóbbi milánói fellépésük során az AC Milan ellen is vezettek, csakhogy amíg a piros-feketék fordítani tudtak, addig a címvédőnek meg kellett elégednie az egy ponttal. Az első félidőben harmatosan futballozó Inter a szünetet követően már jobban csipkedte magát, és Samuel Eto’o góljával egyenlített is.

A folytatásban mind a két csapat előtt adódtak helyzetek, de az eredmény már nem változott – az 1-1-es végeredmény igazságosnak mondható. Igaz, Milánóban ezzel nem értenek egyet. Javier Zanetti csapatkapitány szerint a vendéggól után az Inter „ráerőltette” akaratát a Romára, s kis szerencsével könnyen nyerhetett volna.

José Mourinho edző pedig azzal állt elő, hogy a bíró a csapata ellen „dolgozott”, és hogy az AS Roma nem akart nyerni…

„Ennek némileg ellentmond, hogy kevés hiányzott ahhoz, hogy mindjárt az első kontránkból gólt szerezzünk” – reagált a fenti felvetésre Claudio Ranieri, a fővárosiak trénere, akiről köztudott, hogy nem cseresznyézik egy tálból a portugál kollégájával.

„Mourinho mindig panaszkodik, de most meglepett azzal, hogy bírót kritizálja. Azt vajon tudja, hogy csapata kétszer annyit szabálytalankodott, mint az enyém?” – tette fel költői kérdés az AS Roma szakvezetője, aki a milánói csata során Vucinicet és Daniele De Rossit is „elveszítette”, állítása szerint utóbbit műteni is kell. A 12 forduló után az Inter ötpontos előnnyel vezeti a bajnokságot a Juventus előtt. Az AS Roma a 13. helyen áll.

Mourinho amúgy a döntetlennel is rekordot döntött: ez a mostani volt 150. veretlen hazai mérkőzése. A 46 esztendős portugál tréner 2002-ben, az FC Portóval kezdte a szériát, amellyel 38 otthoni összecsapáson nem kapott ki. Az angol Chelsea-vel 60 csatát vívott meg a Stamford Bridge-en úgy, hogy egyet sem vesztett el. Amióta a milánói gárdát irányítja, már 52 veretlen bajnoki- és kupatalálkozóval büszkélkedhet a San Siróban.

Inter-AS Roma (0-1)

Inter-AS Roma (1-1)


Fordulatos mérkőzésen nyert a Sevilla



A spanyol labdarúgó-bajnokság esti mérkőzésén a Bajnokok Ligájában is érdekelt Sevilla izgalmas csatában 3-2-re legyőzte a vendég Villarrealt, amely egygólos hátrányból ugyan képes volt fordítani, ám Luis Fabiano és Frédéric Kanouté révén a hazaiak öt perc alatt eldöntötték a meccset. A Sevilla jelenleg a harmadik helyen áll, négy pont választja el a listavezető Barcelonától, s egységgel előzi meg a negyedik Valenciát, amely vasárnap könnyedén két vállra fektette az újonc Real Zaragozát.

Serie A, 12. forduló:


Internazionale-AS Roma 1-1 (0-1)


Gól: Eto’o (48.), illetve Vucinic (13.)



Primera División, 10. forduló:


Sevilla-Villarreal 3-2 (1-1)


Gól: Luis Fabiano (9., 61.), Kanouté (66.), ill. Pires (29.), Fuster (59.)

Valencia-Real Zaragoza 3-1 (3-0)


Gól: Mata (17.), Villa (39.), Hernandez (41.), illetve Aguilar (65.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik