Élet-Stílus

Előzött a Milan és a Fiorentina

A Serie A 12. fordulójában a milanos Thiago Silva mindkét kapura életveszélyes volt a Lazio elleni találkozón, míg a Fiorentina Udinéből távozott győzelemmel.

Az elmúlt hetekben javuló formát mutató Milan favoritként érkezett az enyhén szólva is bukdácsoló, kilenc bajnoki meccs óta nyeretlen Lazio otthonába, s az első félidő alapján igazolta az elvárásokat.

A Dida – Oddo, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta – Ambrosini, Pirlo, Seedorf – Pato, Ronaldinho – Borriello tizeneggyel kezdő Leonardo-legénység már a 22. percben előnybe került, ekkor Pirlo szabadrúgása után Thiago Silva fejelt a kapuba. A Milan első helyzetecskéjéből gól született, előtte a Lazio végigtámadta az első negyedórát.

Zarate és Matuzalem kihagyott lehetősége után a vörös-feketéken volt a sor, akik ismét fejesgóllal okoztak fejfájást a rómaiaknak. Ezúttal Ronaldinho ívelt, s a Muslerát megelőző Pato ünnepelhette magát. A mintegy negyvenezer szurkoló füttyszóval kísérte a hazaiakat, s mivel a Lazio-játékosok magukba zuhantak, egy milánói a segítségükre sietett.

Thiago Silva ugyanis csak nyomozta Zarate akcióját, majd késve lépett bele az argentin lövésébe – Dida tehetetlen volt. Az állás azonban Zarate és Rocchi ziccere ellenére sem változott, sőt, a hajrában a csereként beálló Flamini bődületes lövését védte Muslera, majd Pato is eltékozolt egy helyzetet.

A Friuli-stadionban a Fiorentina Mutu és Jovetic hiányában egy szem csatárral (Gilardino) és mögötte felsorakoztatott „kiszolgáló személyzettel” (Santana, Marchionni, Vargas) igyekezett meglepni az Udinesét. A csapatok bátran próbálkoztak az első játékrészben, ellenben Gilardino és Vargas, illetve Di Natale sem volt szerencsés.

Crespo két gólja repítette a Genoát (MTI/EPA)

Crespo két gólja repítette a Genoát (MTI/EPA)

Fordulás után Di Natale okozott egyre több bajt a lila védelemben, viszont sem Lodi, sem Corradi nem bizonyult méltónak a kiszolgáláshoz, míg a másik oldalon az előtte is derekasan focizó Vargas ívelt lövése megpattant Pasqualén, így becsapta Handanovicot.

A Fiorentina és a Milan is előrébb lépett a táblázaton, a szeptember-októberben remeklő Sampdoria ugyanis látványosan behúzta a kéziféket. A genovaiak ezúttal Szardíniában kaptak ki azok után, hogy már az első félidő hajrájában megfogyatkoztak – a Jedát utolsó emberként megállító Stankevicust lezavarták a pályáról.

Xerezi pontmentés

A sereghajtó Xerez pontot szerzett Valladolidban, míg az Osasuna, Vadócz Krisztián csapata, 2-0-ás vereséget szenvedett az Almería otthonában, a magyar légióst nem nevezték a meccsre.

Primera División, 10. forduló:
Almería-Osasuna 2-0 (1-0)
Gól: Josetxo (öngól, 2), Uche (90.)
Santander-Bilbao 0-2 (0-1)
Gól: Gurpegi (31.), Iraola (75.-11-esből)
Gijón-Espanyol 1-0 (1-0)
Gól: Bilic (3.)
Valladolid-Xerez 0-0

A hajrában az addig jól összpontosító Samp-védelem kétszer is kapitulált, a végzetet Continak hívták. A római kötődésű világbajnok Bruno Conti fia, Daniele előbb Cossu beadása után fejelt Castellazzi kapujába, majd egy szöglet után továbbított Matrinak, aki nem hibázott. A Samp már csak az ötödik, ám ami még fájóbb Cassanóéknak, hogy a Crespo által húzott városi rivális Genoa is ott liheg a nyakukon – a két szomszédvár egy pontra áll egymás mögött.

A Bari is igyekszik, a déliek Allegretti szabadrúgásával gyűrték le a Livornót, Koman Vladimir a kispadon izgulta végig a találkozót.

serie a, 12. forduló

Lazio-Milan 1-2 (0-2)
Gól: Silva (öngól, 64.), illetve Silva (22.), Pato (35.)

Bari-Livorno 1-0 (1-0)
Gól: Allegretti (6.)

Bologna-Palermo 3-1 (1-1)
Gól: Zalayeta (42., 49.), Di Vaio (90.), illetve Kjaer (45.)

Cagliari-Sampdoria 2-0 (0-0)
Gól: Conti (85.), Matri (90.)
Kiállítva: Stankevicius (42., Sampdoria)

Genoa-Siena 4-2 (3-0)
Gól: Crespo (2., 18.), Palladino (35.), Floccari (90.), illetve Paolucci (80.), Maccarone (82.)

Parma-Chievo 2-0 (1-0)
Gól: Zaccardo (41.), Lanzafame (72.)

Udinese-Fiorentina 0-1 (0-0)
Gól: Vargas (84.)

Az élcsoport:
1. Inter 28 (11 mérkőzés), 2.Juventus 24, 3. Milan 22, 4. Fiorentina 21 (13-9), 5. Sampdoria 21 (18-15), 6. Genoa 20 (22-22), 7. Parma 20 (14-14)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik