Élet-Stílus

Alonso a Ferrarinál járt

Fernando Alonso pénteken első ízben látogatott új csapata, a Ferrari központjába, Maranellóba. A spanyol F1-est még nem vezethetett, de egy utcai járgánnyal néhány kört tett a házi pályán.

A Ferrari szombaton adta hírül, hogy a 2010-től náluk versenyző Fernando Alonso pénteken első ízben látogatott a maranellói központba.

A spanyol reggel nyolcra érkezett, beszélt a csapatfőnökkel, Stefano Domenicalival és az elnökkel, Luca di Montezemolóval is, majd leendő munkatársaival, a szerelőkkel és mérnökökkel ismerkedett, és üléspróbát is tartottak.

A versenyző a szélcsatornát is megnézte, és a jövő évi autó fejlesztéséről is tájékozódott. Alonso egyelőre még nem vezethet F1-es Ferrarit, de azért így is tett néhány kört egy vadonatúj 458 Italiával a csapat fioranói házi pályáján.

Hogy a kétszeres világbajnok mikor lesz teljesen a Ferrarié, egyelőre nem tudni, az év végéig különböző renault-s és hozzájuk kapcsolódó szponzori kötelezettségei is vannak. A Ferrari november 13-15. között a spanyolországi Valenciában tartja majd idei Ferrari Days programját.

Az olasz Gazzetta dello Sport pedig arról ír, hogy valószínűleg sikerül megszervezni, hogy Alonso hivatalosan is megjelenhessen a rendezvényen, már csak azért is, mert a másik jövő évi pilótára, Felipe Massára nem lehet számítani, hiszen a napokban várja fia születését otthon, Sao Paulóban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik