Élet-Stílus

Pápán is nyert a Ferencváros

A Soproni Liga 14. fordulójában a Honvéd nem bírt a Pakssal, ellenben az MTK Kecskemétről, a Kaposvár és az FTC a Diósgyőr illetve a Pápa otthonából távozott győzelemmel. A ZTE elpáholta a Vasast, míg Szombathelyen Simon Attiláért aggódtak a hazaiak.

Zalaegerszegen kikapott a Vasas

A Zalaegerszeg saját közönsége előtt 4-1-re legyőzte a Vasast. A nagy lendülettel kezdő zalaegerszegiek megszerezték a vezetést és egy darabig uralták is a játékot. Váratlanul egyenlítettek a vendégek, amely megzavarta a ZTE-t és a félidő hátralévő részében a Vasas irányított.

Jól kezdte a második félidőt a hazai csapat, a Vasas még 2-1-es zalai vezetés után megpróbált talpra állni, de a harmadik zalaegerszegi gól végleg eldöntötte a találkozót. Az utolsó 20 percben a ZTE már remek játékkal szórakoztatta a közönséget és ilyen arányban is megérdemelten nyert.

A Paks döntetlent ért el Kispesten

A Paks 1-1-es döntetlent ért el a Budapest Honvéd vendégeként. A mérkőzés nem sok helyzetet hozott, a csapatok igen enerváltan játszottak, igazán egyik gárda sem tudott mezőnyfölénybe kerülni, így igazságos pontosztozkodással zárult az összecsapás.

Hrepka Ádám (Budapest Honvéd) és Éger László

Hrepka Ádám és Éger László küzdelme a Honvéd-Paks mérkőzésen (MTI)

Gólerős támadójátékával győzött az MTK

Az MTK gólzáporos mérkőzésen nyert Kecskeméten. Az első félidőben az MTK irányította a játékot és megérdemelten szerzett háromgólos előnyt a lassan és körülményesen játszó hazaiak ellen. A második játékrészben a hazaiak egy ideig fölényben játszottak, de a védelmük megingásait az MTK csatárai gólokkal büntették, a kecskeméti alakulat pedig büntetőkből szépített.

Diósgyőrben nyert a Kaposvár

A Kaposvár két góllal nyert szombaton a Diósgyőr otthonában. A Kaposvár taktikus és átgondolt futballal rukkolt elő. Az első félidőben remekül kihasználta adódó lehetőségeit és teljesen megérdemelten jutott kétgólos előnyhöz. A szünet után a DVTK görcsösen erőlködött, helyzetet azonban nem tudott kialakítani és egy nagy kapushiba megpecsételte a hazaiak sorsát.

Pápán győzött a Ferencváros

Ferencváros hétközi, Győr felett aratott sikere után Pápán is győzni tudott. Az első félidő egyenlő erők küzdelmét hozta, egyik csapat sem tudott fölénybe kerülni, így reális volt a döntetlen állás. A folytatásban aktívabb volt a hazai csapat, ám a Ferencváros egy pontrúgás után megszerezte a vezetést. Ezután a Pápa még nagyobb lendülettel támadott, de csak kapufáig jutott, így végül a fővárosiak gyűjtötték be a három pontot.

A szünetben csereként beállt Zulevs súlyos sérülést szenvedett a 60. percben, mentővel kellett kórházba szállítani. A pápaiak csapatorvosa szerint 15-20 centiméter hosszan megnyílt a lábszár izomzata, de azt reméli, törés nincs.

Győzött a Haladás, Simon a kórházban

A Haladás hazai pályán kétgólos győzelmet aratott a Nyíregyháza felett. Az első 45 perc a hazaiaké volt, akik több gólt is rúghattak volna, ám a vendégek nagy szerencséjére csak egyszer találtak a kapuba, így az első félidőben nem dőlt el a mérkőzés.

Fordulás után is fölényben játszott a Haladás, a hazaiak sorra alakították ki helyzeteiket és a második góllal tulajdonképpen eldöntötték a mérkőzést. A 72. percben ijesztő eseménynek lehettek szemtanúi a nézők: Simon Attila rogyott össze a pályán, érkezett a mentő, a félig eszméletlen játékos infúziót kapott, majd elszállították. Simon a meccs során egy ütést elszenvedett, de vállalta a folytatást, pedig a héten vírusos fertőzéssel küzdött. A játékost agyrázkódás gyanújával megfigyelésre kórházban tartják.

soproni liga, 14. forduló

Kecskeméti TE-MTK 2-5 (0-3)
Kecskemét, 2000 néző. Vezette: Bognár
Gól: Némedi (55., 73., mindkettőt 11-esből), illetve Zsidai (2.) Könyves (15., 36.) Gosztonyi (70.) Lencse (80.)
Sárgalap: Némedi (78.) Csordás (81.)
Kecskemét: Lazareanu – Schindler, Némedi, Gyagya, Farkas – Koncz, Litsingi, Alempijevics (Tölgyesi, 88.) – Csordás, Montvai (Veselics, 83.), Yannick
MTK: Szántai – Vági, Balogh, Pintér, Hídvégi – Zsidai, Vadnai – Könyves (Pál, 60.), Szatmári, Gosztonyi (Pátkai, 88.) – Lencse (Molnár, 80.)

Budapest Honvéd-Paksi FC 1-1 (0-1)
Bozsik Stadion, 1000 néző. Vezette: Bede
Gól: Palásthy (67.), illetve Kiss T. (20.)
Sárgalap: Hajdú (44.), Macko (48.), illetve Böde (43.), Gévai (49.), Szabó J. (80.)
Honvéd: Németh G. – Nagy Z. (Bajner, 60.), Vukmir, Benjamin, Hajdú – Takács Á., Horváth A., Macko (Hidi, 65.), Hrepka – Abass, Palásthy
Paks: Kovács A. – Horváth L., Éger, Szabó J., Gévai (Nikolov, 83.) – Heffler T., Böde, Lisztes (Zováth, 66.), Sipeki (Urbán, 72.) – Kiss T., Tököli

Haladás-Nyíregyháza 2-0 (1-0)
Szombathely, 2500 néző. Vezette: Németh Á.
Gól: Simon Á. (19.), Tóth P. (69.)
Sárgalap: Kuttor (94.), Rajos (96.), illetve Miskolczi (32.)
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Kuttor, Tóth P. – Irhás, Simon Á. (Rajos, 62.), Molnár B., Rácz (Skriba, 67.) – Simon A. (Iszlai, 76.), Oross
Nyíregyháza: Vojinovics – Lakatos, Nánási, Mboussi, Varga K. – Batizi-Pócsi, Zabos (Dosso, 67.), Müller, Miskolczi (Minczér, 92.) – Homma (Pákolicz, 56.), Andorka

Diósgyőr-Kaposvár 1-3 (0-2)
Miskolc, 2000 néző. Vezette: Berger
Gól: Huszák (90.), illetve Nikolics (22., 28., 74.)
Sárgalap: Lippai (12.), Balajti (43.), Bognár (70.), illetve Stanic (31.), Grúz (44.), Hegedűs (58.)
DVTK: Somodi – Bognár, Milicsics, Jeknics (Apostu, 46.), Vukadinovics – Takács, Búrány, Huszák, Ivancsics (Szabó V. 61.) – Balajti, Lippai
Kaposvár: Milinte – Grúz (Hegedűs, 46.), Petrók, Zahorecz – Maróti – Gujic, Balázs, Stanic (Böle 79.), Bogdán – Szepessy (Pest K. 59.), Nikolics

ZTE-Vasas 4-1 (1-1)
Zalaegerszeg, 2740 néző. Vezette: Szilasi
Gól: Magasföldi (5.), Rudnevs (46., 73., előbbit 11-esből), Balázs (80.), illetve Dobric (20.)
Sárgalap: Magasföldi (14.), Horváth A. (42.), illetve Balog Zs.(23.), Bakos (51.), Dobric (53.), Mrdjanin (60.), Gáspár (75.)
ZTE: Vlaszák – Kocsárdi, Bogunovics, Miljatovics, Máté P. – Sluka, Magasföldi (Todorovics, 58.), Kamber, Horváth A.(Schultz, 74.) – Pavicsevics (Balázs, 70.), Rudnevs
Vasas: Végh – Piller (Mundi, 69.), Gáspár, Mrdjanin, B. Tóth – Balog Zs., Bakos, Dobric, Lázok – Remili, Divic (Kincses, 76.)

Pápa-Ferencváros 0-1 (0-0)
Pápa, 5000 néző. Vezette: Arany
Gól: Wolfe (71.)
Sárgalap: Farkas A. (93.), illetve Rósa (84.)
Pápa: Szűcs – Nagy S., Farkas A., Tóth G., Rajnay – Varga G. (Zulevs, 46.; Granát, 62.), Gyömbér, Heffler – Bárányos – Bali, Orosz (Alex, 68.)
Ferencváros: Megyeri – Fülöp, Balog Z., Wolfe, Kulcsár – Lipcsei (Ashmore, 90.), Morison – Rósa (Lowton, 94.), Adnaan, Tóth B. (Fitos, 75.) – Ferenczi

Az élcsoport:
Videoton 32 pont, 2. Újpest 26, 3. ZTE 23, 4. Pápa 22 (23-17), 5. MTK 22 (24-16, 13 mérkőzés), 6. Győr 22 (17-10, 13), 7. DVSC 19 (10)

Góllövőlista:
10 gólos: Alves (Videoton), Kabát (Újpest)
9 gólos: Lencse (MTK)
8 gólos: Homma (Nyíregyháza), Nikolics (Kaposvár)
7 gólos: Lázok (Vasas), Rudnevs (ZTE), Sitku (Videoton)
6 gólos: Bali (Pápa), Csordás (Kecskemét), Kink (Győr),

Ajánlott videó

Olvasói sztorik