Élet-Stílus

Vidéki az álomügyfél a kötelezőnél

admin
admin

2009. 11. 06. 16:30

A fővárosi autósokért kevésbé harcolnak a biztosítók mint a nyugodtabb környezetben élő vidéki társaikért. A díjak a fővároson kívül alacsonyabbak, ám nem feltétlenül arányosan.

A biztosítók kétszámjegyű átlagos díjcsökkentésének köszönhetően szinte minden kategóriában csökkennek a díjak, de továbbra is a vidéki ügyfeleknek lesz a legolcsóbb a kötelező. Bár a budapesti autósok díjai is csökkennek az idei kampányban, de ennek oka nem feltétlenül a javuló kockázatukban keresendő – írja a Biztosítás.hu internetes portál sajtóközleményében.

Még mindig a vidéki autóst tekinti álomügyfélnek a legtöbb biztosító, aki távol a város stresszétől és dugóitól, jelentősen kedvezőbb kárgyakorisággal rendelkezik, mint fővárosi társa. Míg a Budapesten az autósok 6-7 százaléka okoz, átlag 500 ezer forint értékű kárt évente autós társainak, addig vidéken csak az autósok 3-4 százalék károkozó. A kis falvakban ez a szám még alacsonyabb és az átlagos kárérték is alacsonyabb (mintegy 400 ezer forint).

Míg egy budapesti 23 éves fiatal átlagos alapdíja közel 100 ezer forint évente, addig vidéki társa ennek alig 70 százalékát fizeti. A 35 éves korosztály esetében az eltérés még ennél is magasabb, vidéki középkorú autós, a budapesti ár 60 százalékáért is megkapja a kötelezőt.

A Biztosítás.hu szerint azonban a vidékiek még így is valamivel magasabb árat fizetnek az autósok, mint az a károk alapján indokolt lenne.

A budapesti autósok nagyobb váltási hajlandósága miatt ugyanis a biztosítók, részben a vidéki autósokkal fizettetik meg a budapestieknek adott engedményeiket. Az online váltók aránya például 50-50 százalék Budapest és vidék viszonylatában, miközben a járművek, több mint 70 százaléka vidéken van üzemeltetve. A vidéki autósok váltási hajlandóságának növekedésével azonban ez az állapot is minden bizonnyal megváltozik majd a jövőben.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.