Élet-Stílus

Bravúros sikerrel debütált a hokikapitány

A magyar jégkorong-válogatott szinte hibátlan játékkal 6-1-re nyert az A csoportos Olaszország csapata ellen a székesfehérvári Pannon Kupa pénteki nyitófordulójában.

Ezen a mérkőzésen mutatkozott be a válogatott új szövetségi kapitánya, az amerikai Ted Sator, aki korábban már dolgozott az NHL-ben, illetve a most házigazda Alba Volánnál is. Palkovicsék először léptek jégre a tavaszi svájci világbajnokság után.

Négy hokis – Pozsgai, valamint a honosítás előtt álló Sikorcin, Mihály és Martz – először, Szirányi pedig másodszor került be a válogatottba.

Az olaszok egy védelmi hiba után megszerezték a vezetést, ám emberelőnyben Pozsgai javított: gólpasszt adott Hegyinek. A védő távolról lőtte ki a bal felső sarkot.

A második harmadból csak 13 másodperc telt el, amikor Martz kiugratása után Palkovics volt eredményes. Aztán az olasz kapus, Tragust hibáját Fekete váltotta gólra, majd a pihenő előtt Vas János nyúlt bele Szirányi lövésébe, a hálóőr nem védhetett.

A záró harmadban is a hazaiak játszottak mezőnyfölényben, növelték is a különbséget: Horváth lövésébe Borbás nyúlt bele, másfél perc múlva pedig Martz egy lecsorgó pakkot vágott a léc alá.

Szombaton a horvátok következnek, akkor az elsőszámú támadótrió (Palkovics, Martz, Mihály), illetve Sikorcin már pihenőt kap, így további újoncok szerepeltetésére lehet számítani az ifj. Ocskay Gáborról elnevezett csarnokban.

pannon kupa, 1. forduló

Magyarország-Olaszország 6-1 (1-1, 3-0, 2-0)
Gól: Hegyi (15.), Palkovics (21.), Fekete (29.), Vas J. (39.), Borbás (54.), Martz (55.), illetve Ramoser (7.)

Korábban:
Szlovénia-Horvátország 4-0

Szombat:
Olaszország-Szlovénia 14:30 ó
Magyarország-Horvátország 18 ó (Sport2)

Vasárnap:
Olaszország-Horvátország 14:30 ó
Magyarország-Szlovénia 18 ó (Sport1)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik