Élet-Stílus

A Kaméleonnal nyitnak Los Angelesben

Sorra bemuattják a közelmúlt magyar sikerfilmjeit a Los Angeles-i magyar filmfesztiválon.

Goda Krisztina Kaméleon című alkotásával – az idei magyar Oscar-nevezéssel – nyílik meg csütörtökön a 9. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál.

Az ünnepélyes nyitóvetítés a Santa Monica-i Laemmle’s MONICA 4-Plex filmszínházban a Kaméleon észak-amerikai premierje lesz Kálomista Gábor producer jelenlétében. A Csak szex és más semmi, illetve a Szabadság, szerelem című filmeket is jegyző Goda Krisztina legutóbbi filmjét tavaly ősz óta vetítik a magyar mozikban, idén februárban elnyerte a Magyar Filmszemle közönségdíját.

A Bunyik Entertainment által szervezett és a Los Angeles-i magyar főkonzulátus által támogatott filmes mustra november 15-ig tart, a vetítések döntő többsége a legendás hollywoodi stúdió, a Raleigh Studios Chaplin termében lesz. A Raleigh Studios a közelmúltban jelentette be, hogy jövő áprilisban nyitja meg új 70 millió dolláros stúdiókomplexumát Budapesten.

A fesztivál programjában szerepel Edelényi János Prima Primavera, Herendi Gábor Valami Amerika 2 és Szomjas György A Nap utcai fiúk című filmjének premierje. A nyitóesten a karrierjét Magyarországon kezdő Csupó Gábor amerikai rajzfilmes művésznek és zenésznek életműdíjat adnak át. Látható lesz ezenkívül a Tréfa és a Made in Hungária című film, az amerikai magyar bevándorlókról szóló Hunky Blues, továbbá a Puskás Hungary című dokumentumfilm.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik