Élet-Stílus

Rászállt a fradistákra a rendőrség

Fokozott rendőri ellenőrzést rendelt el a budapesti rendőrfőkapitány a főváros négy kerületében szerda déltől éjfélig az esti Ferencváros-meccsel összefüggésben. A rendőrök hajnalban elfogtak két rendbontót, akik a hétvégi labdarúgó-mérkőzés után történtekben részt vettek.

A szerdai ellenőrzésre a főváros VIII., IX., X. és XIX. kerületének teljes területén kerül sor, a rendőrség közleménye szerint a fokozott ellenőrzés célja a közbiztonságot veszélyeztető cselekmények, események megelőzése, megakadályozása. Az ellenőrzés keretében a rendőrség igazoltathat, átvizsgálhatja a ruházatot, a járműveket, lefoglalhatja a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat, illetve megtilthatja, hogy azokat bevigyék a rendezvények helyszínére.

Tafferner Éva, a BRFK szóvivője elmondta: szerda hajnalban a rendőrök elfogtak két embert, akiket a hétvégi Ferencváros-DVTK labdarúgó-mérkőzésen történtekkel összefüggésben kerestek tömegrendezvényen csoportosan elkövetett garázdaság miatt. A felvételek alapján több elkövetőt is sikerült beazonosítaniuk.

A Ferencváros-Diósgyőr mérkőzés múlt szombaton a 65. percben – a vendégegyüttes 3-1-es vezetésénél – szurkolói rendbontás miatt félbeszakadt. A történtek miatt a Ferencváros futballcsapatát három mérkőzés zárt kapus megtartására és hárommillió forint pénzbírságra büntette kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik