Élet-Stílus

Párban vezetik jövőre az Oscar-gálát

Miután másodszorra nem vállalta Hugh Jackman a házigazda szerepét, Steve Martin és Alec Baldwin lehet majd az Oscar-díj átadásának műsorvezetője a március eleji ünnepségen.

A hollywoodi díjátadó minap kijelölt producerei, Bill Mechanic és Adam Shankman a döntés nyomán “tökéletes párosnak” minősítették a show új házigazdáit.

A legnagyobb presztízsű filmes díjak átadásának televíziós közvetítése évek óta küzd a nézők lankadó figyelmével, a tavalyi változtatásoknak köszönhetően idén már 4 millióval nőtt a nézők száma, s a jövő márciusi ceremóniától is a felívelő tendencia folytatását várják.

A tavalyi show a szórakoztató Broadway-musical elemeket erősítette, s nagy sikere volt Hugh Jackman énekes-táncos műsorvezetésének. Jackman azonban másodszorra már nem állt kötélnek.

A páros műsorvezetés nem egyedülálló választás a műsor történetében, először 1929-ben vállalta Douglas Fairbanks és William DeMille, a filmakadémia későbbi elnöke és alelnöke. Utoljára 1987-ben állt több házigazda a díjátadó színpadán: akkor Chevy Chase, Goldie Hawn és Paul Hogan kalauzolta a nézőket.

Steve Martin tapasztalt házigazda: 2001-ben és 2003-ban ő vezette az Oscar-gálát, Alec Baldwin pedig Shankman szerint kellőképpen “szenvedélyes”. A duett már csak azért is ideális, mert “rajonganak egymásért” – árulta el a rendező.

Az 51 esztendős Baldwin “élete nagy lehetőségeként” beszélt a megbízatásról, míg 64 esztendős kollégája kijelentette, hogy boldog, amiért “ellenfelével” osztozhat a házigazda szerepén. Az Amerikai Filmakadémia 82. díjátadó ceremóniájára 2010. március 7-én kerül sor a hollywoodi Kodak Színházban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik