Élet-Stílus

Többen is célba érhetnek a BL-ben

Akár négy csapat is megválthatja a helyét a legjobb 16 között kedden a Bajnokok Ligájában, miközben a Real kész visszavágni a Milannak a két héttel ezelőtti vereségért a nap rangadóján.

Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában, kedden a Manchester United, a Chelsea és a Porto is továbbjuthat a B, illeve a D jelű csoportból, és az A jelű kvartettben éllovas Bordeaux is célba érhet, ha három ponttal zárja a müncheni kirándulását.

Ugyanakkor az Allienz-Arenában nyilván nehezebb dolga lesz, mint a két héttel ezelőtt 2-1-re megnyert hazai találkozón volt (azon a meccsen büntetlenül packázhatott el két büntetőt…), a 350. európai kupameccsére készülő Bayern ugyanis nyolc mérkőzés óta nem kapott ki hazai környezetben a BL-ben, igaz, öt iksz mellett csak háromszor nyert.

Ennél a csoportnál maradva: a Maccabi Haifa a selejtezőben valamennyi hazai meccsét megnyerte, ráadásul ezeken 13 gólt szerzett, a főtáblán azonban egyelőre a pofozógép szerepét játssza (legutóbb 1-0-ra bukott el Torinóban), és ha a Juventusszal a Ramat Gan Stadionban sem bír, lényegében véget ér számára az európai kupaszereplés.


Továbbjutást ünnepelhetnek Manchesterben (MTI/EPA)

Továbbjutást ünnepelhetnek Manchesterben (MTI/EPA)

Akár az iksz elég lehet a MU-nak

A tavalyi döntős Manchester United két hete idegenben fektette két vállra a CSZKA Moszkvát, és máris hátradőlhet, amennyiben ezt hazai pályán is megteszi, de a Wolfsburg és a Besiktas közötti összecsapás végeredményétől függően akár már döntetlennel is továbbléphet. A vendégcsapatoknak nem sok keresnivalójuk volt az utóbbi időben az Old Traffordon, saját arénájában a Manchester United immár 22 találkozó óta veretlen a Bajnokok Ligájában, továbbá az utolsó hét meccséből hatot győzelemmel zárt, míg a mostani szezonban valamennyi meccsét megnyerte.


Képes lesz-e bravúrra az Atlético (MTI/EPA)

Képes lesz-e bravúrra az Atlético (MTI/EPA)

A továbbjutásért játszanak Madridban és Nicosiában

Sir Alex Ferguson csapatához hasonlóan a helyi rivális Chelsea is hibátlan, és az Atlético Madrid otthonában már továbbjutását ünnepelheti, miképp szerencsés esetben Ciprusra látogató FC Porto is megválthatja helyét a legjobb 16 között. A Chelsea vereség nélkül úszta meg a legutóbbi öt spanyolországi kiruccanását, és minimum meglepő lenne, ha éppen az Atlético vetne véget a jó sorozatának. A fővárosi gárda ugyanis az előző körben sima négyest kapott a Stamford Bridge-en, másfelől a szezonban mélyen a várakozások alatt teljesít, a Panathinaikosz ellen sikerrel megvívott BL-selejtezőt követően mindössze két győzelmet számol, egyet a kupában, egyet a bajnokságban, amelynek tabelláján a kiesőket jelölő vonal alatt pironkodik. Nem beszélve arról, hogy az Atlético az elmúlt négy „eurofellépésén” egyszer sem talált be vetélytársai kapujába.


Ismét összecsap a két gigász (MTI/EPA)

Ismét összecsap a két gigász (MTI/EPA

Visszavágna a Real

A végére maradt a csattanó, a játéknap rangadója, amelyre fordított előjelekkel készül az AC Milan és a Real Madrid, mint ahogy azt a két héttel ezelőtti első randevú előtt tette. Akkor az AC Milan volt rosszabb helyzetben, ugyanakkor azóta magára talált az olasz csapat, olyannira, hogy a legutóbbi öt mérkőzéséből négyet megnyert – és ami a lényeg: a Bernabeu Stadionban hátrányból felállva 3-2-re verte a Realt Madridot.

A királyi csapat akkor indult el a lejtőn, és a harmadosztályú Alcorcon otthonában elszenvedett 4-0-s kupavereség jelentette számára a mélypontot. A főpróbán viszont sikerült legyőznie a Getafét – legutóbbi hat fellépésén ez volt a második győzelme.

„Nem gondolunk bosszúra, de izgatottan várjuk a milánói meccset, és nyerni akarunk, mert a csoportelsőséget tűztük ki célul. Nehéz időszakon vagyunk túl, de ha úgy játszunk, ahogy tudunk, bárki bárhol megverhetünk” – magyarázta Marcelo, a Real brazil védője. Ugyanebben a csoportban a 150. európai kupamérkőzésére készülő Marseille a Zürich ismételt legyőzésével (a svájci „odavágón” 1-0-ra nyert) tapadna a két gigászra.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló:


A csoport:


Bayern München (német)-Bordeaux (francia), 20:45

München, Allianz-Arena, v.: Proenca (portugál)

Maccabi Haifa (izraeli)-Juventus (olasz), 20:45

Ramat Gan, v.: Hauge (norvég)

Az állás:

1. Bordeaux 7 pont
2. Juventus 5
3. Bayern München 4
4. Maccabi Haifa 0

B csoport:


Manchester United (angol)-CSZKA Moszkva (orosz), 20:45

Manchester, Old Trafford, v.: Benquerenca (portugál)

Besiktas (török)-VfL Wolfsburg (német), 20:45

Isztambul, Inönü, v.: Undiano Mallenco (spanyol)

Az állás:

1. Manchester United 9
2. Wolfsburg 4
3. CSZKA Moszkva 3
4. Besiktas 1

C csoport:


AC Milan (olasz)-Real Madrid (spanyol), 20:45

Milánó, Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), v.: Brych (német)

Olympique Marseille (francia)-FC Zürich, (svájci) 20:45

Marseille, Vélodrome, v.: Thomson (skót)

Az állás:

1. AC Milan 6
2. Real Madrid 6
3. Zürich 3
4. Marseille 3


D csoport:


APOEL Nicosia (ciprusi)-FC Porto (portugál), 20:45

Nicosia, GSP, v.: Skomina (szlovén)

Atlético Madrid (spanyol)-Chelsea (angol), 20:45

Madrid, Vicente Calderón, v.: Kuipers (NED)

Az állás:

1. Chelsea 9
2. Porto 6
3. Nicosia 1
4. Atlético Madrid 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik