Élet-Stílus

Lemondott a Hypo ámokfutó trénere

Megválik vezetőedzői posztjától a pályára rohanó osztrák tréner, aki sportszerütlen cselekedetével pontot mentett csapatának. Gunnar Prokop pszichológus segítségét kérte.

A múlt csütörtöki ámokfutása után lemondott a Hypo NÖ női kézilabdacsapatának vezetőedzői posztjáról Gunnar Prokop, a megbízott tréner az eddigi segítő, Kovács Ferenc lett.

Ezt az osztrák klubnál dolgozó magyar szakember mondta el kedden az MTI-nek. “Prokop, mint edző, lemondott, de természetesen marad a klub menedzsere. Az biztos, hogy a mérkőzéseken nem ülhet le a kispadra, és én meccselek majd. A klub megpróbál edzőt keresni, de amíg nincs megoldás, én vagyok az, aki a jegyzőkönyvben edzőként lesz beírva” – nyilatkozta Kovács Ferenc.

A botrányairól is elhíresült Prokop a Metz elleni, múlt csütörtöki BL-mérkőzésen 10 mp-cel a vége előtt, 27-27-es állásnál, amikor a franciák támadtak, szándékosan belépett a pályára, és ütközött az ellenfél egyik játékosával. A bíró ugyan kiállította őt, de mivel közben letelt a játékidő, a vendégek nem tudtak komoly helyzetet kialakítani, és a Hypo NÖ végül megszerezte az egyik pontot.

Prokop a klub honlapjára írt levelében bocsánatot kért cselekedetéért, jelezte: még most sem érti, miért tett így, és pszichológus segítségével próbálja feldolgozni a történteket.

prokop felfüggesztve

A Hypo NÖ leköszönő edzőjét az Európai Kézilabad Szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága felmentette a Női Klubok Bizottságánál betöltött elnöki tisztségéből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik