Élet-Stílus

Fradi-balhé: fegyelmi két rendőri vezetőnek

Fegyelmi eljárást indított Budapest rendőrfőkapitánya két rendőri vezető ellen a múlt szombati Ferencváros-Diósgyőr labdarúgó-mérkőzésen történtek kapcsán - jelentette be a miniszter.

Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter – az ügyben elrendelt belső rendőri vizsgálat eredményére hivatkozva – a keddi kormányszóvivői tájékoztatón azt mondta: a rendőrség megfelelő létszámban biztosította a mérkőzést, az előkészítés során helyesen járt el, jól kezelte a megvadult tömeget, de azok az intézkedések hiányoztak, amelyek a rendzavarásban részt vevők helyszíni felderítéséhez, előállításához kellettek volna.

Draskovics Tibor hangsúlyozta: nem arról van szó, hogy azok, akik ott súlyos bűncselekményeket elkövettek, megúszhatnák ezt. A rendelkezésre álló videofelvételek alapján jól látszik, kik gyújtották fel a széksorokat, kik dobáltak ezt-azt a pályára és a rendőrökre. A rendőrök a következő “didergős hajnalokon jó néhány lakásajtón fognak bekopogtatni és invitálják meg hosszabb beszélgetésre azokat, akik ott nem bírtak magukkal” – tette hozzá.

A miniszter beszélt arról is, a rendőrségnek szeptember óta jogszabályi felhatalmazása van arra, hogy megtiltsa egy futballmérkőzés megtartását, ha ezt szükségesnek tartja. Felhívta a figyelmet arra: a következő Ferencváros-meccs szerdán lesz, s “a rendőrség komolyan mérlegelni fogja, hogy a szombati tapasztalatok alapján megvannak-e a rendezvény megtartásának feltételei”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik