Élet-Stílus

Minden Fradi-meccs balhés

Szurkolóinak rendbontásai miatt a Ferencvárost eddig 5,2 millió forintra büntette a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága, mely a szombaton félbeszakadt FTC-DVTK összecsapás eseményeit kedden tárgyalja.

Az élvonalba három év után visszajutott zöld-fehérek eddig 12 meccset játszottak a Soproni Ligában, és szinte minden bajnokijuk után büntetést kaptak. Sőt a pontvadászatot még meg sem kezdték, amikor drukkereik egy része a német Hertha BSC elleni bemutató-mérkőzésen 500 ezer forintot “érő” randalírozást rendeztek az Üllői úton. Az “ultrák” már ekkor jelezték, mire lehet számítani tőlük…

Az MLSZ fegyelmi bizottsága mostanáig hétszer rótt ki pénzbírságot a klubra, együttesen – az MTI összesítése alapján – 5 200 000 forint értékben. Pályabezárással is többször sújtotta az egyesületet, igaz, ezeket a döntéseket mindig felfüggesztette a testület.

Eddig a szeptemberi, MTK Budapest elleni mérkőzésen tapasztalt rendezési hiányosságok és rendzavarások miatt kellett a legtöbbet fizetnie az FTC-nek: 1 500 000 forintot, de a legcsekélyebb összeg is 200 000 forint volt, még az augusztusi, Vasas elleni találkozón történtekért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik