Élet-Stílus

Miért nem nyer BL-t olasz csapat?

Néhány napon belül kétszer láttuk játszani a három olasz topcsapatot. Az eredmény felemás.

Miért nem lesz BL-győztes az Inter?

Két meccs, két győzelem (gólkülönbség 7-3), hétpontos előny a tabellán – így zárta a hetet az Internazionale. Oltári jó mérleg.

A Palermo elleni első félidő oltári jó játékot is hozott. Elsősorban Balotellinek köszönhetően. A ghánai származású tinédzser lázasan vállalta a meccset, majd negyvenöt perc alatt lőtt két gólt, adott egy gólpasszt és összehozott egy tizenegyest – az Inter 4-0-val fordult, a drukkerek tomboltak.

Balotelli aztán a szünet után három perccel durcásan lekéredzkedett a pályáról. Nyilvánvalóan a többiek is ezt tették volna, így a Palermo a “stand by” állapotba kerülő Inter ellen 22 perc alatt szerzett három gólt, és a meccs máris nyílttá vált. A végén Milito ugyan mindent eldöntött (5-3), azonban az Inter gyötrelmes BL-mérlege (zsinórban nyolc mérkőzés nyeretlenül) éppen az ilyen húszperces pauzákkal magyarázható.

Miért nem lesz BL-győztes a Juventus?

A Juve múlt szerdán agyonverte a Sampdoriát (5-1), s hasonló szellemben folytatta a Napoli elleni hazai bajnokin is. Trezeguet megszerezte 166. találatát a Juventus mezében, majd a szünet után Giovinco is betalált. Harmincöt perc volt hátra, és aki látott már néhány Juve-hazait, az tudta, mire számíthat: keresztpasszokra, kényszerítőkre, labdatartásra, ásítozásra.

A Napoli focistái azonban nem kértek a statisztaszerepből – inkább fordítottak! A csereként beállt Dátolónak harminc perc foci is elég volt egy gólhoz és két gólpasszhoz, a duplázó (s immár hétgólos) Hamsík pedig újabb lépést tett afelé, hogy világsztárnak nevezhessük. S hogy mi ebből a tanulság? Takarék-üzemmódban a Juventus csak Zidane és Torricelli fénykorában működött, ráadásul a jelenlegi védelem hajlamos a váratlan összeomlásokra.

Miért nem lesz BL-győztes a Milan?

Bár a szezon eleji kilátástalan játékhoz képest a Milan feljövőben van, a rossonerók szurkolói nem nyugodhatnak meg – a csapat még nincs BL-esélyes szinten. Nápolyban a Milan a Liverpool elleni 2005-ös BL-finálét idézte: a 90. percben még 0-2-t, a lefújás pillanatában viszont már 2-2-t mutatott az eredményjelző.

Az “Isztambul-szindrómánál” is riasztóbb a csapat Ronaldinho-függősége. Nápolyban a brazil csak hisztizett, a hétvégi, Parma elleni hazai meccsen viszont adott két príma gólpasszt Borriellónak. Mielőtt azonban elkezdünk azon polemizálni, hogy vajh’ melyik Ronaldinho az igazi, szögezzük le: egy kiszámíthatatlan Ronaldinhóval a Milan sosem lesz az igazi.

(A cikket partneroldalunk, a Focitipp.hu-tól vettük át)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik