Élet-Stílus

Húsz százalékot lehet spórolni a kötelezőn

Az idei kötelezős szezon első pár napján megkötött szerződések szerint mintegy ötödével kedvezőbb árakon lehet szerződni mint tavaly – írja egybehangzóan két nagy alkusz cég, a Netrisk és a Biztosítas.hu.

Az autósok által eddig megkötött szerződések adatai igazolták az alkuszok előzetes várakozásait. A Biztositas.hu-n az első napon kalkuláló mintegy 50 ezer autós átlagosan 13 100 forint megtakarítási lehetőséggel találkozott, a biztosítót váltók spórolása meghaladta a 18 ezer forintot. Ezek az értékek átlépik a tavalyi 10 és 15 ezer forintos adatokat.

A kampány első hétvégéjén váltók átlagdíja 25 780 forint volt, ami közel 20 százalékos csökkenés a tavalyi 31 000 forintos átlagdíjhoz képest – közölte a Biztositas.hu.

Az alkuszpiac másik szereplője a Netrisk.hu portál oldalán szombaton, több mint 70 ezer díjszámítás történt, a biztosítást váltók száma pedig vasárnap reggelre meghaladta a négyezret. Az eredmények szintén 20 százalék körüli átlagos dijcsökkenésről számolnak be – közölték.

Az eddig megkötött szerződésekből kitűnik, hogy idén elsősorban az Uniqa, az Allianz, az Aegon és a Generali számíthat pozitív szaldójú kampányra. A Netrisk.hu szerint az eddig legjobb Aegon, a lekérdezések csaknem 16 százalékában adja a legkedvezőbb árat, míg az Uniqa az esetek 14,4, a Köbe 12, az Allianz 11,4, a Genertel pedig 10,4 százalékában végez az első helyen.

Húsz százalékot lehet spórolni a kötelezőn 1

A cégek a közleményekben hangsúlyozzák, hogy a tavalyi 700 ezres számú váltós rekord idén minden bizonnyal megdől majd, amit a gépjármű felelősség biztosítási törvény jövő január elsejétől való életbe lépése is elősegíthet. Ugyanakkor a Biztosítás.hu szerint nehéz megmondani, hogy mikor áll majd meg a biztosítási díjak elmúlt években kialakult folyamatos zuhanása, de az már most látszik, hogy a termék díja lassan megközelíti a károk 100 százalékát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik