Élet-Stílus

FN-mustra: talpra állt a Fiorentina

A legutóbbi két rangadóját elbukó Debrecen pechjére soros BL-ellenfele, a Fiorentina éppen a szerdai meccs előtt kecmergett ki a hullámvölgyből.

DEBRECEN

A magyar bajnok nem a legjobb előjelekkel veselkedik neki a firenzei kirándulásnak. A másodosztályú Mezőkövesd eltángálása nem jelentett különösebb akadályt a számára a Magyar Kupában – ezzel bejutott a nyolc közé -, ugyanakkor a legutóbbi három „éles” mérkőzése után vesztesen hagyta el a pályát. A Fiorentina elleni BL-partit követően a Videoton és az Újpest FC elleni bajnoki rangadót is elbukta, ráadásul ezeken öt gólt kapott, s válasz gyanánt mindössze egyet szerzett – azt is tizenegyesből.

A hajdúsági együttes a hatodik helyig zuhant vissza a Soproni Liga tabelláján, igaz, három mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint a listavezető Videoton. A két csapat között egyébként egyre nagyobb, jelenleg tíz pont a differencia.


aktuális forma:



Utolsó öt mérkőzése:

Fiorentina 3-4 (o), Bajnokok Ligája
Mezőkövesd 4-1 (i), Magyar Kupa
Videoton 0-3 (i), bajnokság
Mezőkövesd 4-3 (o), Magyar Kupa
Újpest 1-2 (o), bajnokság



A Bajnokok Ligájában:

4. Debrecen 0 pont, 0 gy., 0 d., 3 v. (3-9)

A bajnokságban:

6. Debrecen 19 pont, 6 gy., 1 d., 3 v. (19-15)

(Három mérkőzéssel kevesebb játszott, mint vetélytársai.)

Debrecen-Újpest 1-2

LIVERPOOL

A Liverpoollal ismét lefelé száguld a hullámvasút: az angol sztárcsapat a héten újabb két strigulát húzott be a vereségek rovatba, miután az Arsenal elleni Ligakupa-találkozót (1-2) és a Fulham elleni bajnokit (1-3) egyaránt elbukta – utóbbit egyébként Philipp Degen és Jamie Carragher kiállítása miatt kilenc emberrel fejezte be.

A „vörösöknél” mostanában aligha örömteli elfoglaltság az eredménysor böngészése, hiszen a ‘Pool a szeptember 29. óta lejátszott hét találkozójából mindössze egyet, a Manchester United ellenit tudta megnyerni, a többit elveszítette. A múlt hétvégén lejátszott rangadón – amely az eredménysorban afféle kakukktojásnak számít – a Liverpool két gólt szerzett, a másik hat meccsen viszont összesen hármat. A Benítez-csapat hatodik a tabellán, s már kilenc pont választja el az élen álló Chelsea-től.


Aktuális forma



Utolsó öt mérkőzése:

Sunderland 0-1 (i), bajnokság
Olympique Lyon 1-2 (o), Bajnokok Ligája
Manchester United 2-0 (o), bajnokság
Arsenal 1-2 (i), Ligakupa
Fulham 1-3 (i), bajnokság

A Bajnokok Ligában:

3. Liverpool 3 pont, 1 gy., 0 d., 2 v. (2-4)

A bajnokságban:

6. Liverpool 18 pont, 6 gy., 0 d., 5 v. (25-16)






Fulham-Liverpool 3-1





LYON

A Bajnokok Ligájában még hibátlan Olympique Lyon némi botladozás után a francia élvonalban is elindult felfelé, a Sochaux-től (0-2) és a Nice-től (1-4) kapott pofonok után a hétvégi fordulóban ismét győzött: Bafétimbi Gomis hajrában szerzett találatával intézte el az idén is a kiesés ellen küzdő St. Etienne-t, ráadásul idegenben.

A nyáron éppen a St. Etienne-től érkező támadó ötödik gólját szerezte a szezonban, a BL-ben pedig egynél jár – a Loki ellen a Puskás Ferenc Stadionban iratkozott fel az eredményjelzőre. A Lyon a Ligue 1 tabelláján maradt a harmadik helyen, ámbátor csak két pont a hátránya a listavezető, egyben címvédő Girondins Bordeaux-val szemben.


Aktuális forma



Utolsó öt mérkőzése:

Lens 2-0 (i), bajnokság
Sochaux 0-2 (o), bajnokság
Liverpool 2-1 (i), Bajnokok Ligája
Nice 1-4 (i), bajnokság
St. Etienne 1-0 (i), bajnokság

A Bajnokok Ligájában:

1. Lyon 9 pont, 3 gy., 0 d., 0 v. (7-1)

A bajnokságban:

3. Lyon 20 pont, 6 gy., 2 d., 2 v. (16-11)

St. Etienne-Lyon 0-1

FIORENTINA

A Fiorentina a Catania ellen pont tett a négymeccses nyeretlenségi sorozatának végére, két döntetlen és két vereség után nyert ismét olasz élvonalban. A szíciliaiak ellen Adrian Mutura és Stevan Joveticre sem számíthatott Cesare Prandelli vezetőedző.

A vasárnapi bajnokin Marco Marchionni duplázott, míg a 3-1-es végeredményt beállító Alberto Gilardino szeptember 23. után először volt eredményes a bajnokságban, ezzel már négy gólnál jár. Dario Dainelli piros lappal hívta fel magára a figyelmet, és eltiltásra számíthat, szerdán a Debrecen ellen viszont biztosan ott lesz majd a pályán.


Aktuális forma



Utolsó öt mérkőzése:

Juventus 1-1 (i), bajnokság
Debrecen 4-3 (i), Bajnokok Ligája
Napoli 0-1 (o), bajnokság
Genoa 1-2 (i), bajnokság
Catania 3-1 (o), bajnokság

A Bajnokok Ligájában:

2. Fiorentina 6 pont, 2 gy., 0 d., 1 v. (6-4)

A bajnokságban:

5. Fiorentina 18 pont, 5 gy., 3 d., 3 v. (12-9)

Fiorentina-Catania 3-1



Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik