Élet-Stílus

100 millió dollárt hozott a Jackson-film

Több mint százmillió dollárért (19 milliárd forintot kitevő összegért) váltottak jegyet a mozinézők világszerte a This Is It című Michael Jackson-filmre az utóbbi öt napban. A produkciót jegyző Sony a kéthetesre tervezett vetítés meghosszabbításáról tárgyal.

A halloween-hétvégén az észak-amerikai filmszínházakban nem volt népszerűbb mozis ajánlat a popkirály utolsó munkáját felidéző zenés produkciónál. A sztár rajongói a hétvégi kasszasikerlista élére röpítették a filmet 21,3 millió dolláros (mintegy 4 milliárd forintos) bevétellel. A This Is It öt nap alatt összesen már 32,5 millió dolláros jegyeladással dicsekedhet az amerikai piacon.

A nemzetközi kasszákat is megtöltötte a júniusban elhunyt Jackson utolsó koncertpróbáiból összevágott film: összesen 68,5 millió dollárt (12,8 milliárd forintot) fizettek ki érte a moziba járók. Japánban 10 millióért, Németországban 6,3 millióért, Franciaországban 5,8 millióért, Kínában pedig 3,2 millió dollárért váltottak rá jegyet. Nagy-Britanniában, ahol az 50 előadásból álló This Is It turnét szervezték számára halála előtt, 7,6 millió dollárért fogytak a jegyek.

“A világon mindenütt szerették. Mindegy, hogy Ázsiáról, Afrikáról, Ausztráliáról, Európáról vagy Dél-Amerikáról van szó. A világ minden kontinensén szerették őt és a zenéjét” – magyarázta a jelenséget Rory Bruer, a Sony filmstúdió forgalmazási főnöke.

Az érdeklődésre való tekintettel a Sony a film forgalmazásának meghosszabbítását tervezi az Amerikán kívüli piacon. Országonként tárgyalják majd, hogy egytől három hétig terjedően mennyivel terjesztik ki a vetítés idejét – jelentette be Bruer.

A stúdió 60 millió dollárt (11 milliárd forintnak megfelelő összeget) fizetett ki a brit koncertszervező cégnek azért a próbákról készült százórányi felvételért, amelyből a kétórányi filmet összevágta Kenny Ortega, Jackson koncertjeinek rendezője.

Az észak-amerikai mozik hétvégi bevételi listáján a második helyet a Paranormal Activity című alacsony költségvetésből készült horror szerezte meg 16,5 millió dollárral. A harmadik a Törvénytisztelő polgár című akcióthriller lett 7,3 millióval, a negyedik a Páros mellékhatás című vidám párterápia 6,1 millióval, az ötödik pedig a Fűrész 6. című halloweenre időzített horror 5,6 millió dollárral.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik