Élet-Stílus

Szökik az Inter – videó

Az Inter visszafogott teljesítményt nyújtva is két vállra fektette a Livornót, így már hét ponttal vezet a Serie A-ban. Nyert az AS Roma és a Fiorentina is.

Az újonc Livorno rendkívül lelkesen futballozott az Inter ellen, az első félidőben többet is birtokolta a labdát, mint az esélyesebb vendége, s Candreva szabadrúgásánál a vezetés megszerzéséhez is közel került, csakhogy Julio Cesar hatalmas reflexszel védte a lövést.

A szünetet követően valamelyest összekapta magát az addig igencsak visszafogottan futballozó címvédő, és a 49. percben előnybe is került, midőn Milito 17 méterről a jobb alsó sarokba küldte a labdát. Túlzás lenne azt állítani, s nem is lenne igaz, hogy az Inter a folytatásban hengerelt, ugyanakkor Maicon révén a 80. percben ismét betalált (a brazil védő szintén a jobb alsó sarkot választotta), és ezzel el is döntötte a mérkőzést.

Livorno-Inter 0-2

A milánóiak győzelmüknek, valamint a Juventus és a Sampdoria botlásának köszönhetően már hét ponttal vezetik a bajnokságot. A genovaiak hazai pályán képtelenek voltak fogást találni az újonc Barin, amely egy helyett akár három pontot is szerezhetett volna, amennyiben Barreto értékesíti a büntetőjét, Bonucci gólját pedig les miatt nem adta meg a bíró. Koman Vladimir a 87. percben csereként kapott játéklehetőséget a Bariban.

Az AS Roma három vereség után újra három pontnak örülhetett, miután hátrányból felállva legyűrte a Stadio Olimpicóba látogató Bolognát.

Adaílton góljára a szemfüles Vucinic gyorsan válaszolt, majd a szünet után Perrotta a győztes találatot is bevitte, miután a hálóba helyezte a kapusról kipattanó labdát.

Fiorentina-Catania 3-1

A Loki szerdai BL-ellenfele, a Fiorentina Catania ellen pont tett a négymeccses nyeretlenségi sorozatának végére, két döntetlen és két vereség után nyert ismét. A firenzei meccsen, amelyen mind a két csapatból egy-egy játékost kiállított a bíró, Marchionni duplázott, a 3-1-es végeredményt pedig Gilardino állította be a hajrában. A vendégek gólját Mascara szerezte, aki zsinórban harmadik bajnokiján volt eredményes.


Serie A 11. forduló:
AS Roma-Bologna 2-1 (1-1)
Gól: Vucinic (35.), Perrotta (52.), ill. Adaílton (32.)

Cagliari-Atalanta 3-0 (3-0)
Gól: Nene (33., 36.), Matri (45., 11-esből)

Chievo-Udinese 1-1 (0-1)
Gól: Yepes (71.), ill. Floro Flores (28.)

Fiorentina-Catania 3-1 (1-1)
Gól: Marchionni (4., 69.), Gilardino (86.), ill. Mascara (48.)
Kiállítva: Dainelli (45.), ill. Capuano (58.)

Livorno-Internazionale 0-2 (0-0)
Gól: Milito (49.), Maicon (80.)

Sampdoria-Bari 0-0

Siena-SS Lazio 1-1 (1-1)
Gól: Maccarone (32.), ill. Mauri (9.)

Palermo-Genoa 0-0

Szombaton játszották:
Juventus-SSC Napoli 2-3
AC Milan-FC Parma 2-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik