Élet-Stílus

A Fradi nagy árat fizethet a botrányért

„Nem szeretnék a múlttal foglalkozni, de sokan biztosan emlékeznek arra, hogy volt már itt egy tulajdonos, aki hasonló okok miatt távozottl” – mondta Berki Krisztián a pepsifoci.hu-nak. Szerinte drasztikus lépéseket kell tenni a rend érdekében, és elvárható lenne, hogy legalább ne azok sújtsák a klubot, akik magukat drukkernek vallják.

Szombat este állt a bál az Üllői úton (MTI)

Szombat este állt a bál az Üllői úton (MTI)

Terry Robinson, a Zrt. angol elnöke elnézést kért a Diósgyőrtől, a rendesen viselkedő hazai szurkolóktól és a rendőröktől, „akiknek derekasan kellett helyt állniuk.”

„Amíg nem lesz rendben a jogi háttere annak, hogy rendet tudjunk tenni, nem sok esélyünk van a rendteremtésre. De kérdem én, ki tehet itt rendet? Az ellenőri jelentés szerint a saját biztonsági szolgálatunk mindent megtett, mégse kerülhető el a balhé!”

Robinson ehhez hozzátette: „A hazai futballélet minden szereplőjének mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy ezek a bűnözők ne juthassanak be a stadionba. Csak azt tudom mondani, amit Kevin McCabe tulajdonosnak írtam a meccs után: ez a nap tragédia a Ferencvárosnak, tragédia a magyar futballnak, és tragédia mindazoknak, akik biztonságban szeretnének végignézni egy meccset” – mondta az angol sportvezető.

Már kedden döntés születhet

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága már kedden foglalkozik a szombaton félbeszakadt mérkőzéssel.

A szabályzat szerint az idő előtt lefújt találkozók esetén nem kell megvárni, amíg a meccsről készült ellenőri jelentés beérkezik a szövetségbe, hanem a soron következő fegyelmi bizottsági ülésen a két érintett klub illetékeseinek automatikusan meg kell jelenniük. Az fb november 3-án, kedden ül össze legközelebb, de korán sem biztos, hogy tud majd dönteni. Talpai János, a mérkőzés MLSZ-ellenőre azt mondta: várhatóan súlyos következményei lesznek az esetnek.

Rendet akarnak a fradisták

A korábbi ferencvárosi labdarúgók elhatárolódnak a Diósgyőr elleni, szombati bajnoki mérkőzésen történt rendbontástól, egyúttal kérik volt klubjuk vezetését, valamint a magyar hatóságokat, nevezzék meg a felelősöket, és teremtsenek olyan környezetet, amelyben ismét családi szórakozássá válhat egy-egy mérkőzés. Többek között ez áll abban az MTI-hez eljuttatott felhívásban, melyet 35 egykori FTC-futballista – köztük Albert Flórián, Fenyvesi Máté, Szűcs Lajos, Rákosi Gyula, Bálint László, Szokolai László, Ebedli Zoltán, Dzurják József, Telek András, illetve Hrutka János – írt alá.

Nem mennek vissza az üllői útra

A DVTK nem kívánja újra lejátszani a Fradi elleni találkozót. Aczél Zoltán vezetőedző mást elképzelni sem tud, mint azt, hogy csapata megkapja a három pontot, ellenkező esetben a zöld-fehéreké a győzelem – mint mondta -, mert nem mennek vissza az Üllői útra. Állítása szerint a játékosainak halálfélelmük volt a Ferencváros otthonában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik