Élet-Stílus

Második helyen zárt a Csoknyai-csapat

A második helyen végzett a magyar férfi kézilabda-válogatott a hazai rendezésű Pannon Kupán, miután a szombati zárónapon Veszprémben 31-28-ra nyert a román csapat ellen.

A kupa második helye volt a tét, miután a szerbek már korábban bebiztosították sikerüket. Eleinte együtt haladt a két csapat, sok volt a gól mindkét oldalon. Negyedóra elteltével Gál vezérletével sikerült ellépni (11-7), majd a szünet előtt a támadójáték továbbjavult, így minden addiginál nagyobb lett a különbség.

A fordulás után állandósult a hazai fölény, a vezetés egy pillanatig sem forgott veszélyben. Csoknyai István szövetségi kapitány sokat cserélt. Egyrészt szeretett volna mindenkinek bizonyítási lehetőséget adni, másrészt sok volt a kiállítás, és szükség volt a friss erőre.

A hajrában felzárkóztak a gyakorta emberelőnyben lévő románok, ám így sem kerülhették el a vereséget, és végül az utolsó helyen zártak a Pannon Kupán, amely egyben Marian Cozma Emléktorna is volt. A közönség az utolsó percekben a februárban meggyilkolt veszprémi román beállós nevét skandálta.

pannon-kupa, 3. forduló

Magyarország-Románia 31-28 (21-15)
Szerbia-Tunézia 34-24 (20-11)

A végeredmény:
1. Szerbia 6 pont
2. Magyarország 3
3. Tunézia 2
4. Románia 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik