Élet-Stílus

Kikapott a német listavezető

A tizenegyedik fordulóban elveszítette a veretlenségét a Hamburger SV, a Nürnbergben ikszelő Werder vette át a vezetést. A Bayern továbbra is csak botladozik.

Markus Babbel állása forgott kockán a Stuttgart-Bayern-derbin, de a tréner,ha csak egy időre is úgy tűnik megmenekült. A bajorok támadójátéka a továbbra is sérült Ribéry és Robben nélkül semmi veszélyt nem hordozott magában, a Stuttgartnak ennek ellenére egy jó tíz percet leszámítva alig voltak értékelhető momentumai.

A címvédő Wolfsburg is botlott. A farkasok hazai pályán játszottak gólzáporos meccsen döntetlent a Mainzcal. A nyáron érkezett Martins (2), és a bosnyák Misimovic góljaira rendre volt válasza az újoncnak. A Mainz az idei Bundesliga-szezon egyik legnagyobb szenzációjaként még mindig csak egy ponttal marad el nemzetközi kupaszereplést érő helyektől.

A Werder Bremen is csak ikszelt szombat délután a Nürnberg ellen, de mivel a Hamburg egy fordulatos meccsen elveszítette a veretlenségét, a tabella élére ugrott. A HSV hiába szerzett kétszer is vezetést a Gladbach ellen, végül nulla ponttal zárt.

Az esti meccsen a Leverkusen még az első félidőben kétgólos előnyt szerzett a Schalke vendégeként, de az utolsó percekben két gyors góllal pontot mentett a hazai gárda. A Leverkusen a döntetlennel is visszavette a vezetést.

bundesliga, 11. forduló

1. FC Köln-Hannover 96 0-1 (0-1)
Gól: Rosenthal (37.)

Hamburger SV-Borussia Mönchengladbach 2-3 (1-1)
Gól: Trohovszkij (13.), Zé Roberto (48.), illetve Reus (39.), Dante (76.), Friend (82.)

1. FC Nürnberg-Werder Bremen 2-2 (2-0)
Gól: Eigler (3.), Bunjaku (33.), illetve Hunt (72., 92.)

VfB Stuttgart-Bayern München 0-0

VfL Wolfsburg-FSV Mainz 3-3 (2-2)
Gól: Martins (7., 20.), Misimovic (64.), illetve Amri (35.), Ivanschitz (41.), Hoogland (85.)

FC Schalke 04-Bayer Leverkusen 2-2 (0-2)
Gól: Kuranyi (83.), Sanchez (88.), illetve Kroos (29.), Kiessling (44.)

Pénteken játszották:
Borussia Dortmund-Hertha BSC 2-0

Vasárnap játsszák:
SC Freiburg-1899 Hoffenheim 15:30 ó
Eintracht Frankfurt-VfL Bochum 17:30 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik