Élet-Stílus

Emberhátrányban nyert a Real Madrid

A csaknem egy órán át tíz emberrel játszó Real Madrid legyőzte Higuaín duplájával a vendég Getafét a városi derbin. A címvédő Barcelona az esti órákban az Osasunához látogat.

A nyáron 250 millió euróból megerősített Real továbbra is a sérült Cristiano Ronaldo nélkül voltak kénytelen kiállni a madridi kiscsapat, a Getafe ellen. A hétközi kupameccshez hasonlóan ismét nagyon gyenge volt Manuel Pellegrini csapatának a támadójátéka, ráadásul egy hibás bírói ítéletet követően fél óra után emberhátrányba került a királyi gárda.

Raúl Albiol rángatta meg Soldado mezét, amiért kétségkívül járt a szabadrúgás, de a sárga lap is túlzásnak tűnt volna. A Real-osok hiába tiltakoztak, a játékvezető azonnal kiállította a védőt.

Emberhátrányban valósággal megtáltosodott a Real, és már az első félidőben számos lehetőséget dolgozták ki Kakáék. A fordulás után aztán a Raúl helyén kezdő Higuaín pillanatok alatt eldöntötte a meccset, és két védelmi hibát kihasználva fontos három pontot szerzett csapatának.

A listavezető és címvédő Barcelona az esti órákban az Osasunához látogat, a harmadik Sevilla pedig az újonc Xereznél vendégeskedik.

primera división, 9. forduló

Real Madrid-Getafe 2-0 (0-0)
Gól: Higuaín (53., 56.)
Piros lap: Albiol (28., Real Madrid)

Később:
Osasuna-FC Barcelona 20 ó
Xerez-Sevilla 20 ó
Athletic Bilbao-Atlético Madrid 22 ó

Vasárnap játsszák:
Espanyol-Valladolid 17 ó
Real Mallorca-Racing Santander 17
Villarreal-Tenerife 17
Real Zaragoza-Almería 17
Málaga-Valencia 19 ó
Deportivo La Coruna-Sporting Gijón 21 ó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik