Élet-Stílus

A Palermo ráijesztett az Interre – videó

Az éllovas Internazionale gólzáporos mérkőzésen 5-3-ra nyert csütörtökön a vendég Palermo ellen a Serie A 10. fordulójában, így négypontosra növelte előnyét a Juventus előtt.

Azok után, hogy a Juventus alaposan kioktatta a Sampdoriát, a rivális Interen volt a sor, s a fekete-kékek csütörtök este úgy is játszották végig az első félidőt, hogy a szicíliaiak örülhettek, hogy megúszták – négy góllal.

Egy elpuskázott Simplicio-lehetőség után Sirigu kapuja először a 6. percben került veszélybe, ekkor Melinte meglehetősen bután szabálytalankodott Balotellivel, s a büntetőt Eto’o értékesítette.

A Palermót nem viselte meg a bekapott gól, Pastore lövése alig kerülte el a hazai felső lécet, Julio Cesar verve volt. A brazil nem sokkal később honfitársa, Simplicio lövését védte.

Egy Balotelli-fejes után ismét a déliek következtek, Cesar paskolta ki Miccoli szabadrúgását – kiegyenlítődtek az erőviszonyok, viszont a hajrára az Inter sebességet váltott. Maicon szöglete után Balotelli fejjel kettőre növelte a különbséget, majd szűk tíz perccel később ismét az ötösön ide-oda pattogó labdára lecsapó támadó következett, aki mindössze egy perccel később Eto’ót szolgálta ki. 4-0, kiütés!

A szünetet az egykori Inter-legenda, a stadionban ovációval fogadott Walter Zenga arra használta ki, hogy lelket öntött a rózsaszínűekbe, s azok után, hogy már az első félidőben cserélt, a folytatásra további egy helyen módosított együttesén. A rábeszélés sikerült, ugyanis a Cordobát és Samuelt is leküzdő Miccoli egy szép emeléssel faragott a hátrányból, majd szűk negyedóra után már 4-2-re módosult az állás; a csereként beálló Abel Hernandez talált a kapuba Cassani lapos beadásából.

Inter-Palermo – összefoglaló:

Cassani hat perccel később a hideglelést hozta az interesekre, hisz azok után, hogy ellépett ellenfele mellől, megtalálta az indiszponált Santont lehagyó Miccolit, s az alacsony csatár szorossá tette a mérkőzést. Mourinho is úgy vélte, frissíteni kell csapatán, így lehozta kameruni támadóját, és beküldte a középpályának tartást adó Mottát.

Az Inter-stáb igencsak gondban volt 4-3-nál (MTI/EPA)

Az Inter-stáb igencsak gondban volt 4-3-nál (MTI/EPA)

Az Inter labdatartással próbálkozott, és egy-két kósza támadással igyekezett távol tartani a vérszemet kapó palermóiakat. Ez sikerült, sőt, a 83. percben a sérüléséből felépült Milito elé remekül tálalt a munka dandárját megoldó Maicón: 5-3. Az Inter így négy ponttal vezet a Juventus előtt.

serie a, 10. forduló

Internazionale-Palermo 5-3 (4-0)
Milánó, Giuseppe Meazza, 53 261 néző. Vezette: Tagliavento
Gól: Eto’o (7., 43., az első 11-esből), Balotelli (33., 42.), Milito (83.), illetve Miccoli (48., 67.), Hernandez (61.)
Inter: Julio Cesar – Maicon, Cordoba, Samuel, Chivu (Santon, 46.) – Zanetti, Cambiasso, Muntari – Sztankovics – Eto’o (Motta, 74.), Balotelli (Milito, 48.)
Palermo: Sirigu – Kjaer, Goian, Migliaccio – Cassani, Simplicio (Nocerino, 40.), Bresciano, Melinte (Hernandez, 46.) – Pastore (Bertolo, 38.) – Cavani, Miccoli

Az élcsoport:
1. Inter 25 pont, 2. Juventus 21, 3. Sampdoria 20, 4. Parma 17, 5. Milan 16 (10-11), 6. Genoa 16 (18-20), 7. Palermo 15 (15-14), 8. Fiorentina 15 (9-8)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik