Élet-Stílus

Elküldték az FTC vezetőedzőjét

A Ferencváros labdarúgócsapatának vezetősége közös megegyezéssel szerződést bontott Bobby Davison vezetőedzővel. A szakembert Craig Short váltja az FTC kispadján.

A cserét Berki Krisztián, az FTC labdarúgó Zrt. elnök-vezérigazigatója jelentette be a klub pénteki sajtótájékoztatóján. A tréner helyét az ugyancsak brit Craig Short veszi át, segítője Csató Sándor lesz. Megbízatásuk a hátralevő négy őszi mérkőzésre szól.

Az eseményen jelen volt Terry Robinson, a Zrt. angol elnöke is, aki elmondta, hogy mindenképpen váltani kellett, mivel a szurkolók már olyan nyomás alatt tartották a klubot, illtetve Bobby Davisont, amely lehetetlenné tette a további közös munkát.

Az együttes jelenlegi szereplésével és a váltással kapcsolatban Robinson kifejtette: mivel a drukkerek miatt súlyos pénzeket költenek biztonsági intézkedésekre, nem tudták kellőképpen megerősíteni a csapatot, és ennek is betudható a gyenge bajnoki forma. “Talán, ha nincsenek ezek a szélsőséges csoportok, akkor ma nem is lenne ez a sajtótájékoztató” – tette hozzá.

Ezzel kapcsolatban Berki Krisztián elmondta, hogy a Ferencváros egy átlagos vidéki klubnál tízszer többet költ a biztonságra. Szerinte fontos lenne a jelenlegi jogszabályok felülvizsgálata, mivel az egyesületek komoly bevételtől esnek el egy-egy büntetést követően, s ezek hiányában nem tudják profitorientálttá tenni a futballt. Ezért minél hamarabb az angol szabályokhoz hasonlóan ki kellene tiltani a negatív elemeket a stadionokból.
“Kell valaki, aki kimondja, hogy vége, elég volt ebből, különben a futball nem jut sehova” – mondta Robinson.

Bobby Davison ideje lejárt az Üllői úton (MTI)

Bobby Davison ideje lejárt az Üllői úton (MTI)

Robinson a csapattal kapcsolatban hozzátette: talán túl optimisták voltak a szezon megkezdése előtt, amikor a vezetőség az első öt hely valamelyikének megszerzését, valamint egy esetleges nemzetközi kupaszereplést tűzött ki célul maga elé:
“Fiatal játékosaink óriási nyomás alatt vannak, hiszen itt mindenki győzelmet vár, sajnos ezt többen nem is bírták el.”

Berki a téli holtszezonról elmondta: az ő feladata lesz, hogy összegyűjtse a lehetséges vezetőedzők névsorát, majd a listát benyújtja az angol vezetés elé. Robinson szerint körültekintően kell majd eljárni ebben a kérdésben, ezen kívül figyelniük kell a szurkolói helyzetre is, mivel a külföldi futballisták közül sokan a mostani hírek miatt nem akarnak a csapathoz jönni.
“Három minőségi játékost szeretnénk igazolni a télen, persze nagy kérdés, hogy a szezon közben, januárban milyen lehetőségeink lesznek” – mondta Robinson.

A Ferencváros jelenleg a 13. helyen áll a 16 csapatos Soproni Ligában, szombaton pedig a 15. Diósgyőrt fogadja az Albert Stadionban.

Terry Robinson három mínőségi erősítést ígér (MTI)

Terry Robinson három minőségi erősítést ígér (MTI)

“Nem sokat járok az öltőzőben, mivel úgy gondolom, egy vezetőnek nem ez a dolga, de ma lementem megtenni a bejelentést. Ugyanakkor elmondtuk a játékosoknak, hogy mostantól még inkább figyelni fogjuk a teljesítményüket. Kimondom: meg kell dögleni a pályán. Igenis mutassák meg, hogy méltóak a Ferencváros mezére, aki erre nem alkalmas, attól el fogunk köszönni” – mondta Berki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik