Élet-Stílus

Serena Williams elődöntős Dohában

Elsőként a százszázalékosan végző amerikai Serena Williams jutott be a négy közé a WTA-világbajnokságon, miután két játszmában nyert az orosz Gyementyjeva ellen. A dán Caroline Wozniacki (képünk) is jól áll.

A kiváló tengerentúli teniszező mindhárom csoportmérkőzését megnyerte, így makulátlan teljesítménnyel került a szombati elődöntőbe. Csütörtökön az orosz Jelena Gyementjevának esélyt sem adott, két sima játszmában lemosta ellenfelét.

Pedig Gyementyjeva jól kezdett, az első játszmában elvette ellenfele adogatását és 2-1-re vezetett is. Onnantól viszont a Dinara Szafina visszalépésével a világlesőséget is besöprő amerikai zsinórban hét játékot könyvelt el, s ezzel eldőlt a találkozó.

Annál nagyobb volt a harc a másik csoportban, ahol Caroline Wozniacki nagy küzdelemben legyőzte Vera Zvonarjovát. A dán teniszező nagyon könnyedén nyerte meg az első játszmát (négy alkalommal is megnyerte riválisa adogatójátékát), majd a másodikban is menetelt – ebben Zvonarjova orrvérzése és ezt követő visszaesése is segítségére sietett. Az orosz 2:3 után két játékot elvesztett, s 2:5-nél úgy tűnt, oda a találkozó.

Wozniacki meccslabdához jutott, amelyet értékesített. A két játékos már kezet akart fogni, ám Zvonarjova – biztos, ami biztos alapon – kikérte a sólyomszemet, amely azt jelezte, hogy a dán labdája a vonalon túl ért földet, így folytatódott a küzdelem. A folytatásban a sérülése miatt a szereplést lemondó Szafinát helyettesítő orosz magához tért, és kiegyensúlyozottá tette a mérkőzést.

Wozniacki sérülése után sem roppant össze (MTI/EPA)

Wozniacki sérülése után sem roppant össze (MTI/EPA)

Zvonarjova kiegyenlített, ám a döntő szettben az izomgörccsel kínlódó, s két alkalommal is kezelést kérő dán teniszező óriási akaraterővel – fájdalmában szinte végig könnyezve – remekül összpontosított, és másodszor is megnyerte a meccset.

A döntős szettben 5:4-es és 30-15-ös állásnál kiválóan értékesített egy fonákütést, majd a földre rogyott. Összeszedte magát, így ujjongva csaphatott a levegőbe azok után, hogy ellenfele a következő labdát a hálóba ütötte.

„Fogalmam sincs arról, hogyan sikerült, de a lényeg az, hogy sikerült” – összegzett az idei US Open döntőse, aki második diadalával hatalmas lépést tett az elődöntő felé. „A harmadik játszmában 3:1-nél húzódott meg a lábam, s onnantól kezdve csak rosszabb lett.”

wta-világbajnokság, doha

4,55 millió dollár, kemény borítás
Bordó csoport:
S Williams (USA, 2.)-Gyementyjeva (orosz, 5.) 6:2, 6:4
A csoportban S. Williamsnek három, Gyementyjevának egy győzelme van, Kuznyecova és V. Williams még nem nyert.
Fehér csoport:
Wozniacki (dán, 4.)-Zvonarjova (orosz, 9.) 6:0, 6:7, 6:4
A csoportban Wozniackinak két-, a szerb Jelena Jankovicsnak és a fehérorosz Viktorija Azarenkának 1-1 győzelme van, míg Zvonarjova még nem nyert.

A csoportmérkőzések első és második helyezettje jut a szombati elődöntőbe, majd a keresztbejátszás győztesei kerülnek a vasárnapi fináléba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik